Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam;

Przepraszam, że zapytam (jeśli takie pytania już padały) ale nie znalazłem tutaj prostej informacji;

Gdzie powinny być zainstalowane (fabrycznie) przednie głosniki w modelu E36 318 Touring z 1996 roku?

Szukałem w drzwiach, ale znalazłem tylko wysokotonówki (a przynajmniej tak mi się wydaje) bo maskownice są tak małe, że wątpię aby to było miejsce na właściwy głośnik.

Szukałem pod deską rozdzieczą (pod schowkiem) ale również niczego nie znalazłem - i tu się zastanawiam, czy przypadkiem tam ich nie powinno być ale ktoś wykręcił (któryś z poprzednich właścicieli).

Czy ktoś z Was dysponuje zdjęciem tak to (może to jakaś plastikowa skrzynka/ pudło, w którym jest głośnik a je nie wiem, że to to) powinno wyglądać ewentualnie jak się do tego dostać?

Z góry dziękuję za podpowiedzi.

Opublikowano

W touringach tak samo jak i reszcie głośniki są pod nogami od zewnętrznych stron auta ,u kierowcy w tym plastiku co jest pod stopę

http://www.realoem.com/bmw/diagrams/g/c/19.png

http://www.realoem.com/bmw/diagrams/f/m/42.png

Opublikowano

Dziękuję bardzo :)

Już znalazłem... głośniki są na swoim miejscu - to radio nie gra (musi być uszkodzone bo kostki podpięte i słychać pikanie przy naciskaniu przycisków).

Nowe już w drodze więc niedługo posłucham muzyki w aucie :)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Chodzi o radio ale nie fabryczne... poprzedni właściciel włożył jakieś choinkowe radyjko, które nie wiedzieć czemy wydaje dźwięki przy naciskaniu przycisków ale żadnej stacji nie łapie (antena jest podłączona) a i z kaseciaka cisza...

Kupiłem SONY CDX-5470 RDS bo ma dokładnie taki sam kolor podświetlenia jak climatronic i ten wynalazek od temp. i godziny poniżej... no i do tego ładnie gra :)