Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Niestety od dwóch dni mój samochód odmówił posłuszeństwa. Samochód stracił zupełnie moc oraz pracuje jak traktor, w dodatku cały się trzęsie oraz pali się kontrolka niesprawności silnika. :(

Sprawdzałem wtryski poprzez ich odpinanie i wyszło że na 3 nie ma różnicy w pracy silnika. Wykręciłem z kolegi e90 wtryskiwacz o tych samych numerach co mój, zamontowałem i niestety nic to nie pomogło. Z mechanikiem jestem umówiony na przyszłą środę a samochód potrzebny do pracy. :(

Poniżej link z praca silnika, bardzo proszę o wskazówki co mogę jeszcze sprawdzić, lub co to może być.

pozdrawiam

http://w880.wrzuta.pl/film/5S8pQa58o1r/bmw_520d_nierowna_praca_silnika

• Członkowie klubu
Opublikowano
a takiego wtryskiwacza nie trzeba adaptowac czasami po zmianie? czy tez podmiance.

Trzeba ale na sprawdzenie powinien działać ok. Myślę, że u kolegi zassało klapkę z kolektora ssącego i przynajmniej czapka jest do zdjęcia.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano

Blaszki są wszytskie i całe sprawdziłem je podczas wymiany wtryskiwacza.

Mam cichą nadzieję że to może być uszczelka pod glowica... ale mogę sie mylić i może być to coś poważniejszego.

Opublikowano

Witam,

Diagnoza, wypalona dziura w 3 tłoku. Zakupiłem już nowy silnik i od poniedziałku majster bierze się za wymianę silnika,

pozdrawiam