Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak pozbyć się wydrapanych przez jakiegoś durnia bazgrołów na ramce wokół dźwigni zmiany biegów w wersji chrom matt? Nie są zbyt głębokie ale jednak widoczne, nie wiem jak je usunąć, pasta lekkościerna raczej odpada bo element ma być matowy...
Opublikowano

Zostaje tylko wymiana z tych prostych metod.

Z tych mniej prostych, to jesli jest zdrapana warstwa chociaz troche, to usuniecie calej scierajac lub piaskujac, galwanizacja i kulkowanie.

Niestety chromu (tudziez niklu) nie zatrzesz tak jak lakieru, a na tym efekcie bazuja pasty scierne.

Opublikowano
Niestety wymiana raczej odpada. Sprawa tak naprawdę dotyczy z3, napisałem tutaj bo w e46 jest ten sam materiał (mam nawet w swojej), a zagląda tu więcej osób. Cena tego elementu w ASO to ponad 600zł, a w używce z tego co widzę nieosiągalny :duh:
Opublikowano

A to nie jest oksydowane alu?

Mozesz probowac malowac bo mat latwiej uzyskac sensowny niz blysk w tym przypadku. Efekt nie bedzie tragiczny.

Opublikowano
Szczerze mówiąc nie wiem jak to jest zrobione, wydaje mi się że jest to plastik pokryty warstwą metalu, chyba aluminium. Malowania wolałbym uniknąć, zastanawiam się ewentualnie nad folią...
Opublikowano

Najpierw obadaj co to jest a potem bedziemy mylec.

Pokaz jakas fotke moze, co?

Malowanie to wcale nie taka zla opcja jak ja maluja ;). Kupujesz srebrny mat i jazda. Wymieszaja Ci nawet idealnie pod kolor, jak nie znajdziesz z palety gotowych. Roboty na godzine max.

Klejenie tez nie bedzie zle o ile bedziesz mial naprawde dobra folie (nie mowiac juz o hydrografice) ale ja np w klejeniu wprawy nie mam, wiec sie nie podejmuje.

Opublikowano

Jutro się temu dokładnie przyjrzę, zrobię jakieś foto i dam znać :)

W sumie mam konsolę z angola, wprawdzie nie chrom matt tylko zwykły czarny plastik, ale zawsze by można coś poeksperymentować z oklejaniem/malowaniem :)