Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jakiś czas temu kupiłem swoja pierwsza bunia miałem z nią parę problemow poprzedni właściciel zmienił silnik z 2.5 na 3.0 ale sterownik został z 2.5 anglika z tego co udało mi się dowiedzieć po vin po tej akcji wziełem samochód na podnośnik i okazało się ze faktycznie silnik jest 3.0 według oznaczeń i tu moje pytanie czy sterownik silnika 3.0 obsługuje ten sam osprzęt co 2.5? Auto jak odepnę na noc akumulator to rano chodzi ładnie idealnie reaguje na gaz nie gaśnie po przejechaniu kilku kilometrów auto nie ma "dołu" trzęsie nim itp tak jak by mapa się rozjechała co o tym sadzicie? Mozę jest ktoś z okolic Żar i posiada sterownik 3.0 który można by było podpiąć pod mój samochód i przetestować jak auto będzie się zachowywac
Opublikowano
a winkfp nie ogarnie tego?
"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz"
Opublikowano
winkfp to program w pakiecie ediabas (inpa) :) mozna nim aktualizowac soft w sterowniku
"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz"