Skocz do zawartości

318i Tłusta klapa bagażnika i tylni zderzak (szybka jazda)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, podczas jazdy z większą prędkością (> 90 km/h) tylni zderzak i klapa bagażnika jest tłusta. Przy mniejszych prędkościach to się nie pojawia. Żadnych plam oleju pod samochodem nie mam. Może to jakiś mikro wyciek? Ostatnio musiałem dolewać oleju bo mi trochę ubyło. Z tego co czytałem to w tych silnikach raczej oleju brać nie powinno.
Opublikowano
Te silniki bardzo lubia olej, szczegolnie przy stalych wysokich predkosciach autostradowych (170 i w gore)....
Opublikowano
Wtedy też lubią sobie paneweczkę obrócić...przeważnie na trzecim korbowodzie.
Opublikowano
Wtedy też lubią sobie paneweczkę obrócić...przeważnie na trzecim korbowodzie.

Benzynowe? W dieslach slyszalem o tym ale w benzynie nie spotkalem sie jeszcze z takim przypadkiem. Slyszales o takiej przygodzie w N42 / N46?

Opublikowano

Jakubowi sie pokickalo. Oczywiscie chodzilo mu o diesla.

Mieszanke wystarczy, ze masz za bogata i tak bedzie. Nie musi to wcale byc olej, bo olej przewaznie sie spala i zostawia okopcenia.

Duzo za duza ilosc benzyny bedzie wypluwana doslownie z rury.

Opublikowano
Pojechałem sprawdzić samochód na warsztat. Okazało się, że jest wyciek przy bagnecie (rurka bagnetowa).
Opublikowano

Benzynowe, benzynowe nic mi się nie pokićkało. Silnik M43, n42 nie ma znaczenia

Benzyna spala się "na tłusto" ....pośmiałbym się , ale wole bardziej wyrafinowany humor.

Opublikowano

Kolego, pokaz przypadek, gdzie na 3 korbie sie benzyniak przekrecil.

Benzyna nie spalona jest tlusta. Nigdy nie widziales auta po tunningu ze zbyt mocna pompa? Przy ostrym gazie wypluwa nadmiar wydechem doslownie.

To samo sie stanie jak Ci na jeden gar auto nie pali. W dieslu niemozliwe, w benzynie jak najbardziej mozliwe.

Spalajacy sie olej zostawia okopcenia, ale nie widzialem jeszcze tlustych plam po nim.