Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Miałem podobny problem. Okazało się, że w środku końcowego tłumika oderwał się jakiś kawałek "czegoś" i robił za grzechotkę. Nie wiem jak u Ciebie ale podobny dźwięk.
Opublikowano

jak dodam gazu to stukot ustaje , juz powyżej 1000 obrotów jest Cicho , tylko strasznie mnie to denerwuje jak stoje gdzies w korku i słyszę ten stukot ,,

Czyli pewnie koncowy tłumik do wymiany

Opublikowano
tez na wysokich obrotach miałem cisze. Najpierw zdejmij końcowy tłumik z gumy i potrząśnij nim upewnij się, że to on. Wiesz nie musisz go wymieniać, możesz rozciąć wysypać metal i zaspawać. Może u Ciebie w takim miejscu lata ten syf, że po zdjęciu wyleci przez końcówkę? :D nigdy nic nie wiadomo :D
Opublikowano

wystarczy uderzyć młotkiem w tłumik i już bedziesz wiedział czy w tym miejscu masz grzechotke czy nie :D nawet go ściagać nie trzeba bo od razu usłyszysz jak coś brzęczy.

Może kawałek katalizatora odleciał :P przy okazji wytnij katy, sprzedaj, zyskaj troche kasy na weekendowy wypad za miasto, przy okazji samochód lepiej zacznie oddychać :)

szukam