Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, po wizycie u mechanika muszę wymienić parę rzeczy i tutaj rodzi się pytanie. Jakich firm unikać a co polecacie ? Części do wymiany :

-Tuleje tylne przedniego wahacza

- Gumy stabilizatora (przód)

- Tuleje tylnej belki ( jak patrzyłem to chyba te bliżej mostu) nie wiem dokładnie które to są

- Poduszki skrzyni (manual)

- Amortyzatory tył.

Problem mam jeszcze z tym, że jak jest zimna to delikatnie potarpuje a jak się nagrzeje to wszystko git. Na kompie brak błędów. Podejrzewam świecę :)

Kilometrów nie wiadomo ile nie robię ale wymienił bym to na coś sensownego. Wiem, że chyba najlepiej do zawieszenia używać tylko lemfordera ale to kosztuję a ja jakiś delikatnie gorszych podzespołów szybko nie zużyje przy przebiegu 10tyś rocznie .. :) Znajomy w sklepie na przód polecił mi tuleje Mooga czy jakoś, a jak wy uważacie ?

Opublikowano

witam

jeżeli nie chcesz wydawać kasy na lemfa to podejdz do tego z innej strony -mianowicie co wymienisz sam to kup jakis tani zamiennik a co musisz zlecic mechanikowi to kup lepsze aby nie płacic podwójnie za wymiane tych części :norty:

Opublikowano

poduszki skrzyni to jakieś febi albo lemforder, i tak sa tanie :)

amory polecam jednak znanych producentów typu sachs, bilstein. Niestety droższe niż zamienniki.

raczej trzymaj się firmy febi i lemforder jeśli planujesz autem dłużej jeździć.

szukam
Opublikowano
z febi to też różnie bywa.Już nie robią takich części jak kiedyś. Gumowe części które potrzebujesz kup lemforder a amorki sachs lub bilstein(tylko z pewnego źródła bo niektóre bilstein nie wytrzymują nawet roku)
Opublikowano
Auto miałem sprzedać ale jak to już zrobię to nie będę go sprzedawać bo bez sensu. Sam nic nie bede wymieniał bo nie mam warunków. Chcę żeby było dobrze, chciało się mieć bmw to trzeba płacić :) co do amorow to myślałem nad bilstein b4 albo b6 ale potrzebował bym numerów seryjnych bo tak to ciężko znaleźć.
Opublikowano
Części już zamówione poza amorkami . Końcówki Moog, gumy stab - febi , tuleje tylnej belki i poduszki skrzyni lemforder :) Amorki rozmawiałem z mechanikiem mówił, że bilstein będzie twardszy od kayab ale, że oba są git. myślę, że ta twardość w sumie nie będzie mi jakoś przeszkadzać bo i tak oryginał jest dość twardy :)