Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Opiszę Państwu mój problem. Otóż postanowiłem wymienić hamulce w moim bmw e46, 2003r. 1.8d Turing. Zamówiłem na allegro tarcze, szczęki i klocki w komplecie:

http://allegro.pl/tarcze-klocki-szczeki-ze-hamulcowe-tyl-bmw-e36-e46-i3321881995.html

przez mój błąd zamówiłem tarcze nie wentylowane a w moim autku posiadam wentylowane. Załatwiłem sobie nowe tarcze wentylowane 276x60.01 jednak nasuwa mi się pytanie czy te klocki i szczęki w tym wypadku będą pasować do tarcz wentylowanych. Czy producenci wyróżniają klocki i szczęki dla różnych typów tarcz w przypadku e46? Pytam gdyż nie wiem teraz czy zwracać całość czy tylko same tarcze. Szukałem i nie znalazłem aby gdzieś na aukcjach czy w ofertach było wyszczególnione przy klockach ,że takie do tych a takie do nie wentylowanych.

Opublikowano

Moja rada : zwroc cały ten syf doloz 300 zl i zakup normalne markowe części np w forumowym sklepie internetowym. Reklama na poczatku strony.

Wogole jak mogles wpasc na pomysl zeby zamowic caly komplet hamulcow do polifta za 219 zl? Za tyle to chyba nawet do Tico nie kupisz. Najtansze najgorsze dziadostwo.

Opublikowano
Gdzie masz napisane 500 zl za same tarcze ? Wejdziesz w link to zobaczysz ze autor kupil za 219 zl caly tyl tj tarcze klocki szczeki i sprezynki. Ja miesiac temu wydalem za zestaw tarcz klockow szczek Brembo i sprezynki TRW , na tyl. Ok 550 zl z naszego sklepu nie pamietam dokladnie bo bralem jeszcze poduszki Lemfo silnika i skrzyni. I to podkresle ze do przed lifta czylu tansze niz po lifcie. W dodatku pobralem 3 % rabatu przez FB.
Opublikowano

Tarcza 120zl sztuka (razem 240zl) http://allegro.pl/tarcze-hamulcowe-bosch-tylne-bmw-e36-e46-i3323581353.html

Ja kupowalem podobnie Delphi. W tej cenie sa tez TRW.

Klocki 68zl (niech bedzie 70zl) http://allegro.pl/klocki-bosch-tyl-bmw-e36-e46-rover-75-1-8-2-0d-2-i3386794629.html

Szczeki kolo 40zl (I tutaj nie ma co przeplacac). U mnie nie wymagaly wymiany. Oczyscilem, posmarowalem, ustawilem. Dziala.

Lacznie 240 + 70 + 40 daje nam 350zl.

A Ty napisales

Moja rada : zwroc cały ten syf doloz 300 zl i zakup normalne markowe części

Co daje 219zl + 300zl = 519zl. Tutaj widze 500zl, nawet ponad 500. Zaokraglilem w dol.

Troche skrocilem myslowo do same tarcze. Chodzilo mi o komplet z klockami. Zakladam, ze nikt nie zalozylby starych klockow do nowych tarcz.

Opublikowano
Tak i najlepiej kup kazda czesc w innym sklepie na allegro i wszedzie plac dodatkowo za wysylke. Pozatym mialem na mysli markowe czesci wiec za.szczeki tez licz conajmniej 80 zl. Plus sprezynki ok 50 zl. Takze pamietaj o tym ze to polift i ma wieksze hamulce a pokazales przed lifta. Zreszta nie mam zamiaru z Toba dyskutowac, podalem tylko orientacyjna.kwote i polecilem aby autor kupil lepsze.czesci zwlaszcza ze to hamulce. Mysle ze.cena ok 500 zl za caly komplet na tyl nie same tarcze to jest normalne. Ja osobiscie nigdy bym nie kupil tego zestawu za 219 zl co autor.
Opublikowano

Oj wzialem pierwsze lepsze. Pokazalem polifta. Polift ma z tylu 276x19 czy cos takiego. Ma wentylowane a przedlift mial nie wentylowane.

Przednie sa wieksze bo maja 300mm gdy przedlift i moje 318d maja 286mm bodajze.

Tanio i dobrze wychodzi zestaw mikoda + ate, trw, cokolwiek.

Ja osobiscie zalozylem Delphi na tyl (110zl sztuka), TRW na przod (~130zl sztuka Intercars) i klcki Meyle, nie pamietam ceny ale nie byly drogie.

Dalem za caly komplet przod tyl kolo 600zl. Okladzin recznego nie ruszalem bo po co? U mnie stan idealny.

Uwazam, ze kazdy moze wybrac to, na co go stac i zaplacic za to, ile chce. Jakbym zaczal robic pieniedzmi to pewnie kupilbym heble od 330d, EBC jakies albo brembo z wyszej polki.