Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problemik od kilku dni nie wiem od czego to może byc. Objaw jest taki ze jak dłużej jade tak około 90-110 utrzymujac jednakowa predkosc np. na tempomacie to jak wciskam pedał gazu silnik praktycznie nie przyspiesza, przyspiesza bardzo wolno. Aby wróciło wszystko do normy musze wcisnas sprzegło tak aby obroty silnika spadły do wolnych obrotów i wtedy juz idzie jak rakieta. I chyba zaczał mi troche wiecej palic, ale to jeszcze nic pewnego tylko zaczynam to podejrzewac patrzac na wskaznik paliwa i przejechane kilometry wychodzi mi koło 10l na 100km i to wiekszosc trasa 100-130km/h, a wczesniej 7,5-8l/100km.

Cóż to może byc??????????

To samo sie dzieje jak próbuje sterowac tempomatem i jak nie uzywam wogole tempomatu.

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
czyzby nikt nie miał takich objawów w swoim tds-ie :( :( !!!!!!!!!!!!!!!

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano

Chcialbym pomóc, ale ...hmm..nie używam tempomatu, u mnie nie ma zbyt wielu odcinków gdzie mógłbym jechac i delektowac się jazdą, cały czas musz.e walczyć z TIR-ami niestety.

Mysle, ze objaw nie przyspieszania podczas dodania gazu kiedu jedziesz na tempomacie moze być spowodowany tym, że automatyczna regulacja prędkości nie służy do wyprzedzania, a jest skonstuowałna tak że:

1. przyspieszanie może odbywać sie poprzez wciśniecie przycisku ze znakiem + na kierownicy,

2. Regulacja wyłącza się samoczynnie kiedy wybrana prędkość będzie przekraczana przeszło 30 sekund o ponad 20 km/h, więc może to być właśnie związane z opóźnien iem przyspieszania pomimo wciśnięcia peddału gazu

jest jeszcze tylko jedno ale...moge się mylic :nienie:

Wszystkie samochody są prawie jak BMW... prawie robi wielką różnicę:))

Więcej mocy:

http://img61.imageshack.us/img61/1872/doladowanie3kk.jpg

Opublikowano

akurat najgorsze jest to ze nawet jak wogóle nie uzywam tempomatu to też jest taki sam efekt. wystarczy ze utrzymuje w miare równa predkosc przez jakis czas.

To wyglada tak jakby soe sie zawieszało i traci moc. Bo jak nie puszcze pedału gazu w czasie jazdy, a wcisne sprzegło to obroty ładnie wskakuja na maksa.

A jescze jedno podczas takiego zamulenia gdy pedał w podłodze, a on praktycznie nie przyspiesza ekonomizer pokazuje 10l. Moge tak przymac pedał w nieskonczonosc a on nie bedzie pózniej przyspieszał dociagnie do góra 120 i wiecej go nie meczylem.

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa