Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio spotkała mnie dość niemiła awaria. W przeciągu 10 minut i kilku kilometrów po mieście, wyleciał mi prawie cały płyn hamulcowy przez pompę, przez miejsce zaznaczone na zdjęciu. Po wyjęciu czarnej zaślepki wygląda to na jakiś zawór awaryjny. Płyn z całkiem niezłym ciśnieniem, był przez niego wytryskiwany. I teraz pytanie, wszyscy magicy przeze mnie obdzwonieni twierdzą że pompa do wymiany, tylko czy na pewno?czy to wina pompy czy np. może sterownika? Spotkał się ktoś z czymś takim?

http://http://s1.pokazywarka.pl/i/2134581/518337/pompa.jpg

Opublikowano
Sprawa jasna pompa do wymiana, mam już nową i nowe pytanie. Sam ją będę chciał podmienić, żeby móc podjechać do mechanika. W chwili obecnej cały płyn hamulcowy wyleciał przez zepsutą pompę, jak ją podmienię to zaleję płynu do zbiorniczka i pompę też powinienem zalać?? Odpowietrzenie będzie potrzebne, a czy na tak zalanym układzie bede mógł jechać?nie zniszczę nowo włożonej pompy?do przejechania ok 4km.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zalewasz układ przez zbiorniczek, a potem normalnie odpowietrzasz każde koło po kolei, i broń cie Boże jechać bez odpowietrzania, bo jeszcze kogoś albo siebie zabijesz :mad2:

Nie da się tak zalać układu po wymianie pompy, żeby nie zostało tam nic powietrza. :roll:

Opublikowano
Bardziej myślałem o toczeniu się boczną uliczką niż jechaniu, nigdy nie odpowietrzałem a muszę jakoś do zakładu dotrzeć
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale wiesz że nie będziesz miał wcale hamulca? To nie to, że będzie słabszy czy wpadał w podłogę, nie będzie go wcale, zostaje ręczny, który rzadko kiedy utrzyma auto na postoju, nie mówiąc już o hamowaniu... 4km to nie dużo, więc laweta, nie zapłacisz kokosów, a będziesz bezpieczny i samochód także.
Opublikowano
Jeśli nie chcesz odpowietrzać to tylko laweta. U mnie w mieście gość po obrębie miasta wozi za 50zł Czyli nawet z najdalszego miejsca w mieście do drugiego najdalszego mam ok 12km. Jak się z kimś dogadasz kto takie usługi prowadzi to pewnie blisko takiej kwoty Cię zawiezie. Albo samą lawete wypożyczyć i kogoś z hakiem. Na godzine więcej niż 40zł nie zapłacisz raczej za samą lawetę