Skocz do zawartości

e91 325i - aktywny tempomat + gniazdo zapalniczki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Próbowałem ustawić/sprawdzić, czy mam aktywny tempomat. Co prawda po wyprzedzeniu pojazdu auto wraca do zadanej wcześniej prędkości, ale już np. nie dohamowuje przed poprzedzającym pojazdem. Wynika z tego, że nie mam tej funkcji hamowania i utrzymywania odległości od poprzedzającego pojazdu?

Próbowałem odszukać w menu te kreski, w których wybiera się odległość, jaką auto ma utrzymywać (4 poziomy) od poprzedzającego wozu. Niestety nie znalazłem. Czy może samochód musi być w biegu? Albo po prostu nie mam. Jeśli macie większe doświadczenie, proszę o odpowiedź.

Aha...pod schowkiem od pasażera jest gniazdo zapalniczki - niestety nie działa i muszę navi wkładać do podłokietnika to jest mega niewygodne - jeszcze gdzieś są inne gniazda? bo chyba w pakiecie z popielniczką, a ja pod radiem mam tylko ten schowek tuż za biegami (automat) i na tym gniazda się kończą.

Jeśli macie jakieś pomysły co do gniazda i tempomatu, chętnie posłucham.

Opublikowano

Występowały 3 rodzaje tempomatów- zwykły, z funkcją hamowania (bez radaru, tylko utrzymujący prędkość podczas zjazdów) oraz aktywny z radarem.

Nie potrzeba VIN. Jeżeli nie masz takich liczników jak na zdjęciu, oraz radaru w zderzaku to nie masz ACC:

http://www.carsguide.com.au/images/uploads/corby-active-cruise-3.jpg

http://i42.photobucket.com/albums/e325/kreush33/photo1-1.jpg

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
Występowały 3 rodzaje tempomatów- zwykły, z funkcją hamowania (bez radaru, tylko utrzymujący prędkość podczas zjazdów) oraz aktywny z radarem.

Pozdrawiam

To ja mam ten drugi, hamowanie na zjazdach (chyba), ale bez radaru. Dzięki bardzo.