Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witajcie!

zamierzam wymienic kolo pasowe bo juz jest popekane. Jaka firme wybrac??? wszyscy pisza o corteco. jest jeszcze luka troszke tansze od corteco.Jakie polecacie?. Druga sprawa to czy tą srube co kolo jest przykrecone dajecie nowa? czy tą samą zakrecacie??? bo gdzies czytalem ze warto nowa zastosowac ale ciezko znalezc ją na allegro.

Trzecia sprawa to czy jakies inne elementy jeszcze trzeba wymienic?? te rolki czy nie wiem.. bo pasek to zalezy to wiem.

prosze o odp.

pozdrawiam

Opublikowano
Kolego odpowiedzią niestety jest opcja szukaj .................. skoro wszyscy polecamy corteco to coś w tym chyba jest ............... .
Opublikowano

opcja szukaj nic nie mowi wlasnie o tej firmie LUK.. nie moge nic o tym znalesc nawet na google. A pytam sie o ta firme bo u mnie w miescie w sklepie z czesciami wlasnie taka nowosc maja. Corteco mieli na wyprzedazy za 500zl ale niestety juz sie skonczyly i juz nie beda miec. Wiec jakby to luka bylo dobre to mam na miejscu , ide i kupuje. Jakbym cokolwiek znalaz na jej temat gdziekolwiek to bym tu tego wątka nie zakladal.

A co do Corteco tez znalazlem ludzi którzy nie byli z niego zadowoleni.

Opublikowano

Zawsze znajda sie jacys nie zachwyceni. Jeszcze sie taki nie urodzil, co by wszystkim dogodzil.

LUK to tak samo dobra firma jak Corteco. Jak masz pewnosc oryginalnosci to kupuj bez wahania.

Opublikowano
koło pasowe wymienione plus dwa paski. stare koło bylo popekane tylko na zewnatrz..od wewnetrznej strony nie bylo widac pekniec.bede pisal jak sprawuje sie koło firmy ina luk
Opublikowano
jest róznica.na plus.. na tym starym kole np przy hamowaniu silnikiem troche bujalo no i delikatnie przy gaszeniu i na postoju.teraz jest duzo lepiej. no i te paski.jeden naderwany (od klimy) a drugi dosc zuzyty. oplacalo sie to zrobic.
Opublikowano
Jak bujało ? Co masz na myśli ? Ma stan koła pasowego co wspolnego z szarpanie podaczas redukcji do niskich biegów ?
Opublikowano
Mam znowu problem.wczoraj jeździłem na klimie i na postoju na wolnych obrotach jak stałem to auto zaczęło drgac dziwnie.nie caly czas a przez pare sekund.przy jeździe nic takiego nie ma.pisze o tym w tym poscie bo czytałem ze niektórzy mieli takie cos przez kolo pasowe a ja niedawno je wymieniłem.poduszki silnika tez sa z pół roku temu wymienione.przy wymianie koła paski dałem nowe.czym moze byc spowodowane to. Ze na postoju przy wlanczonej klimie auto dostaje drgawek?sprezarka?jez?same problemy z tym autem
Opublikowano
Zapomnialem dodać ze chyba drgalo wtedy jak sie wiatrak zalanczal..ale wiatrak tez wymieniłem z miesiąc temu bo stary mi sie zepsol