Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakupilem Icom i chcialem sobie zauktualizowac soft. Wszystko dziala ok tylko przy dwoch sterownikach czyli KOMBI FZD ISta/P zada wymiany modulow na nowe. Moduly te dzialaja normalnie i nie ma z nimi zadnych problemow dlaczego chce je wymieniac?? I drugie pytanie czy moge zrobic proces aktualizacji calego samochodu ?? nic sie nie stanie z tymi dwoma modulami?? probowalem tez odchaczyc wymiane tych modulow ale nie da rady?? I czy Ista/p mozna programowac pojedyncze moduly czy trzeba cale auto?? Wklejam zdjecia

http://img706.imageshack.us/img706/8265/akt6.jpg

Opublikowano

ISTA-P nie zaktualizujesz indywidualnego sterownika, tylko całość, żeby zachować Integration Level.

Jeśli chodzi o moduł KOMBI to przeskanuj sobie ISTA-D i zobacz co powie, możliwe, że ktoś nieumiejętnie cofnął licznik w Twoim aucie i są jakieś niezgodności. Bardzo często się to zdarza.

Opublikowano
Ista d nic nie mowi nie ma bledow ani w kombi ani w FZD. Byc moze jest to spowodowane ze dokladalem asystenta dlugich swiatel, i kodowalem winfkp kombi i FZD. Pytanie jest czy moge zapuscic caly proces aktualizacji i nic sie nie stanie z tymi modulami?? Skoro Ista przewiduje je do wymiany a ja je nie wymienie to co bedzie ma ktos doswiadczenie w tym temacie??
Opublikowano

Tomek020 czy mozesz powiedziec po tych zdjeciach co jest zle?? Viny dobre, urzadzenia normalnie dzialaja,moduly te sa napewno od tego auta bo nikt je nigdy nie wymienial a auto jest w rodzinie od nowosci. Ja je programowalem wcesniej winfkp moze tu jest problem?? Mozesz poradzic jak rozwiazac ten problem??

http://img825.imageshack.us/img825/2638/vx78.jpg

http://img89.imageshack.us/img89/3511/glwf.jpg

Opublikowano
Ale to forum już jakiś czas nie służy do pomagania, ani wymiany informacji. Teraz tu robi się portal aukcyjny. Cały czas są odpowiedzi typu: wiem jak rozwiązać ten problem wejdź na priv. Ale ja powiem bo choć bym żył z kodowania to i tak bym powiedział ponieważ, ten co nie ma o tym burego pojęcia to i tak sobie nie zaprogramuje, zakoduje, a ten co coś tam wie to i tak dojdzie do tego. Przekodowałem te dwa moduły jeszcze raz przez winfkp i icom juz ich nie chciał wymieniać tylko je zauktualizował
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale to forum już jakiś czas nie służy do pomagania, ani wymiany informacji. Teraz tu robi się portal aukcyjny. Cały czas są odpowiedzi typu: wiem jak rozwiązać ten problem wejdź na priv. Ale ja powiem bo choć bym żył z kodowania to i tak bym powiedział ponieważ, ten co nie ma o tym burego pojęcia to i tak sobie nie zaprogramuje, zakoduje, a ten co coś tam wie to i tak dojdzie do tego. Przekodowałem te dwa moduły jeszcze raz przez winfkp i icom juz ich nie chciał wymieniać tylko je zauktualizował

No i się chwali, że napisałeś. Sam to już dawno stwierdziłem, że każdy chce za byle info kasę... taki kraj. Sam widzę ludzi z tego forum na bmwcoding. Pytają jak coś zrobić, dostają info za free, a tu za to samo wołają kasę, bardzo nie ładnie Panowie.

Krzysztof
Opublikowano
No i się chwali, że napisałeś. Sam to już dawno stwierdziłem, że każdy chce za byle info kasę... taki kraj. Sam widzę ludzi z tego forum na bmwcoding. Pytają jak coś zrobić, dostają info za free, a tu za to samo wołają kasę, bardzo nie ładnie Panowie.

A na tym forum mają się za nie wiadomo kogo :D a na innych pomóżcie po uwaliłem :mrgreen:

Taka natura polaka...