Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wymiany sprzęgła i koła dwumasowego. A jak ruszasz albo cofasz to też stuka? tylko na zimnym zaraz po odpaleniu czy cały czas?
Opublikowano
zaczęło się jakoś miesiąc temu od cichego stukania przy wciskaniu sprzęgła na jałowym i przy zmianie na niskich biegach po przejechaniu trasy 400 km, później ustąpiło i jakoś wczoraj znowu wróciło tylko głośniej
Opublikowano
To masakra ;/ cos czuje, ze w przyszlym roku bede mial to samo ;) jakies objawy wczesniej byly?

Kolego nie prawda :duh: Ja mam najechane 200 tys i chodzi jak w szwajcarskim zegarku ,

wszystko zależy jak poprzedni właściciel traktował auto :wink: i to się tyczy wszystkich podzespołów ( z wyjątkiem felernego rozrządu w co niektórych silnikach)

Opublikowano

Na tym filmie to ewidentnie duwmas do wymijany

widzę że jesteś bardzo uszczypliwy :duh: ...kompleksy masz :roll:

Opublikowano
Tez mam blisko 200tys. i chodzi bez zastrzeżeń. Akurat co do sprzęgła to jeden wymienia przy 100tys a drugi przy 300. Zależy od stylu jazdy (głównie poprzedniego właściciela) :)
Opublikowano
To spoko, może nie bedzie tak zle :) u mnie tylko dosc wysoko lapie sprzeglo, ale tak mam od ponad 3 lat. W sumie to nawet nie wiem czy powinno być inaczej, bo to moje 1 bmw ;)

.

Opublikowano
To spoko, może nie bedzie tak zle :) u mnie tylko dosc wysoko lapie sprzeglo, ale tak mam od ponad 3 lat. W sumie to nawet nie wiem czy powinno być inaczej, bo to moje 1 bmw ;)

To dobrze jak wysoko

, bo jeszcze dużo sprzęgła zostało :wink:

Opublikowano
Tez mam blisko 200tys. i chodzi bez zastrzeżeń. Akurat co do sprzęgła to jeden wymienia przy 100tys a drugi przy 300. Zależy od stylu jazdy (głównie poprzedniego właściciela) :)

Tak właśnie jest ,ale co niektórym to ciężko zrozumieć :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Tak, wszyscy już wiedzą, że Twoje M47 jest najlepsze...

Co do tematu http://www.youtube.com/watch?v=x1XbD257_tc jeśli masz podobne dźwieki przy wciskaniu pedału sprzęgła, to przyczyna w tytule :wink:

Jako, że jestem autorem filmiku czuje się wywołany do tablicy :) Oczywiście objawy były spowodowane dwumasem. Do wymiany poszedł cały komplet dwumas i sprzęgło. Po wymianie objawy ustąpiły jak ręką odjął. Sprzęgło też pięknie chodzi, samochód rusza płynie z miejsca. Ogólnie zabieg bardzo na plus. Jeżeli ktoś chce więcej szczegółow jak cena, numer częśći itd. to zapraszam do swojej galeri ze stopki, tam jest opis naprawy.

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...