Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam pytanie przy jakiej temperaturze silnika zalacza wam sie wiskoza ? ja mam nowa zalozona behr hella i zazwyczaj mam tak ze pierwsze jej uruchomienie jest w momencie jak silnik ma temp 98-100 stopni na testach , pozniej dziala w miare normalnie trzyma temperature max do 95 stopni przy temperaturach na zewnatrz 30 stopni czy ona nie powinna sie zalaczyc w nizszej temperaturze bo tak jak czytalem na forach dla tds 100 stopni to jest zbyt duzo co wy o tym sadzicie?
Opublikowano
Myślę że to że za pierwszym razem dojdzie do tych prawie 100st to dość normalne bo ona musi się rozgrzać zanim się załączy. Później załączy się szybciej bo wisko jest już rozgrzane. Martwił bym się gdyby pracował w ponad 100 albo cały czas w 100st.
Opublikowano
Mój w korkach nie przekracza 97 i jak na razie nie słyszałem jak ona pracuje kiedy silnik jest gorący. Po odpaleniu i ruszeniu nieraz ją słysze jak jade do pracy i potem sie rozlącza.