Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wymieniłem ostatnio fotele na skóre auto mam po lifcie a skóra była przed liftem.Po wymianie okazało się że kostki są inne i zaświeciła się kontrolka air bag.Co teraz zrobić żeby podłączyć te oryginalne kostki z tymi przed liftem.Dodam jeszcze że w skórze jest po bokach okrągły przełacznik góra dół lewo prawo[do czego to służy?pompowanie foteli?]czego w moich po lifcie tego nie miałem.Fajnie było by to też podłączyć ...Wie ktoś jak to zrobić?Z góry dzięki za pomoc....
Opublikowano

Kostki są pewnie od podgrzewania siedzeń. Podgrzewanie z Twoim starym panelem nie będzie działać. Do siły nagrzewania masz takie walcowe obrotowe "guziki" a po lifcie jest przycisk z diodami. I musisz właśnie taki panel kupić bo grzać nie będzie. Pompowanie da się podłączyć, ale jak to mądrzejsi muszą się wypowiedzieć :) Na pewno jest z górki bo nie miałeś golasów i kable są doprowadzone.

Co do air bag-a to pewnie w Twoich fotelach była dobra mata zajętości pasażera, a w tych co zakupiłeś jest uszkodzona, dlatego zapaliła się kontrolka. Też CHYBA może się zaświecić kontrolka jak wyjmuje się fotel pasażera bez uprzednio odłączenia aku. Załapie wtedy błąd.

Opublikowano
Fotele są w ogóle nie podłączone bo są inne kostki dlatego nie działają poduszki i pokazuje błąd.Co dokładnie mam kupić i jak wymienić?Pomoże ktoś jak podłaczyć fotele przed liftem do auta po lifcie?mogę ew.wysłać wszystkie fotki kostek i kabli jakby ktoś potrzebował....
Opublikowano
Miałem identyczną sytuację i przełożyłem kable z moich foteli poliftowych do kupionych foteli przedliftowych.

Jak to dokładnie zrobiłeś??bo mam jeszcze fotele więc mogę przełożyć,Czy trzeba coś przerabiać i czy wszystko Ci działa jak należy?

Opublikowano
Obróć jedne i drugie fotele do góry nogami i obejrzyj jak te kable są podłączone. Szczerze mówiąc nie pamiętam już jak to dokładnie robiłem, ale to była minuta roboty, wyjąłem jedne kable, wsadziłem drugie i wszystko jest ok. Mówię o napinaczach i poduszkach, bo elektryki nie mam.