Skocz do zawartości

Problem po naprawie m40 po spaleniu komory silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Tak jak w temacie mam problem z odpaleniem auta. Zaczne od tego, że wszystkie kable są już na nowo położone itp itd. Auto zostało odpalone wszystko fajnie. Na następny dzień w aucie coś sie stało, że nie chciał odpalić a jak odpalił to miał problem z złapaniem obrotów falował prawie gasł, nie reagował na gaz.( Dodam, że auto zapalało dopiero po pompowaniu gazem) Myślałem ze te objawy tyczą sie nie sprawnej pompy paliwa. Ok pompa kupiona dalej to samo. No to jeszcze dolałem paliwo do baku by było dobre wyrównanie poziomu paliwa w prawym i lewym baku. Dalej nic. Dodam jeszcze do tego ze auto gdy kreci sie rozrusznikiem to jest dziwiek jak by juz łapał ale nic z tego. Sprawdzana iskra-jest ok. Pompa-jest ok tloczy paliwo do listwy. Świece całe czarne. Moim zdaniem jest zalewany paliwem dlatego nie moze odpalić. Stawiam na czujnik położenia wału lub z zapłonu aparat lub cewke. Prosze o podpowiedź bo ja juz nie wiem co tam jeszcze może być nie tak :(
Opublikowano
Po ogledzinach i wymianach. Okazało sie ze to wtryski. 2 leja paliwem a 2 zupełnie nie reaguja. Obstawiam ze to moze być komp który nie puszcza pradu na nie. :D Cz\y jest taka możliwość?