Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Z tego co udało mi się dowiedzieć najwyraźniej mam problem z elektrozaworem od ogrzewania. Objawia się to tym że na nogi i szybę zawsze leci gorące powietrze. Zastanawia mnie jedynie fakt że z kratek nawiewu "na twarz" gdy ustawie zimne to leci zimne, gdy ustawie ciepłe to leci ciepłe. Jest to wersja z manualną, dwustrefową klimatyzacją. Tu mam pytanie. Czy są tam dwa elektrozawory skoro w tej pozycji sterowanie temperaturą działa a w pozostałych nie? Bo pokrętło od regulacji temperatury będące tuż pod środkową kratką przy nawiewie na twarz działa jak powinno. Co steruje w takim razie drugim elektrozaworem (o ile są dwa)? Może mi ktoś rozjaśnić temat bo chciałbym się zabrac za naprawę tego.
Opublikowano
Tak masz dwa elektrozawory kiedy przekręcasz pokrętła od temperatury to sygnał idzie poprzez moduł do tych zaworów.A klapami szyba,nogi,twarz pokrętło po prawej.Klapy sterowane są poprzez ruch linki,którą sterujesz poprzez owe pokrętło.

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558