Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój Bimmer : 523i + GAZ Landi Renzo, automat, rok produkcji 05.1998

Objawy: Auto odpala normalnie, ale przy następnym (2, 5, 10 nie ma reguły) odpaleniu zaczynają falować obroty. Obroty zaczynają falować i nie rzadko auto gaśnie. Auto potrafi zgasnąć na postoju jak również podczas ruszania. Po porządnym przygazowaniu (na biegu jałowym bądź podczas jazdy) obroty wracają do normy.

Spalanie raczej w normie. Od 120 km/h w górę auto nie chce więcej jechać, tak jakby to był jego maks. W przedziale od 80 do 120 km/h bardzo wolno się rozpędza.

Objawy te występują zarówno na gazie jak i na benzynie.

Może ktoś miał podobne objawy? Ja podejrzewam uszkodzoną przepławkę albo odma do wymiany.

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano

Witam,

Jeden problem rozwiazany. Brak mocy -niesprawny przeplywomierz.Po wymianie na sprawny auto odzyskalo moc i juz jest ok- nie muli,silnik jest tez jakby bardziej elastyczny.

Problem gasnięcia jeszcze nierozwiazany,ale na kompie wykazalo blad czunika polozenia walka rozrzadu, wiec to pewnie bedzie winowajca.

Po wymianie dam znac.

Pozdrawiam

Opublikowano

witam

Te same objawy miałem zaledwie miesiąc temu, u mnie wyskoczył błąd sonda lambda oraz czujnik położenia wałka. I na to stawiam, ale skoro już podpiąłeś się pod kompa i znasz przyczynę to daj tylko znać jaki kupiłeś czujnik położenia wałka.?!

U mnie po wymianie tych 2 elementów jak ręką odjął i z tego co się już na forum doszukałem to te czujniki lubią padać !.

Pozdro