Skocz do zawartości

316i Compact stuki w zawieszeniu przednim

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem bo coś zaczęło mi stukać w zawieszeniu z przodu ale tylko podczas przechyłów bocznych jak jadę po dziurach i auto się całym bokiem przechyli. tak po drodze lub dziurach to nic nie słychać, dopiero jak autem na większych i płytszych dziurach przechyli w bok. Mogę liczyć na pomoc w zdiagnozowaniu miejsca i problemu?
Opublikowano
A wyczuwalne jest dla ciebie która to strona stuka i może spróbuj jakoś opisać odgłos tego stuku będzie nam łatwiej coś zdiagnozowac :) ale z tego co mówisz to raczej wahacz bym wykluczył no nie wiem opisz to troszke dokładniej to spróbujemy wysnuć jakieś wnioski :)
Opublikowano
przy szarpnięciem samochodem całym w bok słychać takie dość długie łup. i jest to słychać z lewej strony. teraz napiszę co wymieniałem: maglownica, przegub kierowniczy, sworznie krótkie, długie sprawne, tuleje ok, drążki i końcówki drążków ok i około roku temu wymieniałem łączniki stabilizatorów ale na używki bo jakoś tak wyszło. jeden ostatnio patrzyłem w dobrej formie a jeden w sumie mi się nie podobał.