Skocz do zawartości

Problem z klimą E46

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Wszystkich, posiadam bmw e46, 320D z 1999r i mam problem z klimatyzacją (climatronik), a mianowicie klimatyzacja działa normalnie przy niezbyt wysokich temperaturach powietrza ok 20 stopni bark słońca, w upałach niestety nie załącza sie :( klima nabita brak jakichkolwiek wycieków brak błedów na kompie :((( ręce opadają, czy ktos wie co może byc przyczyną???
Opublikowano
Skoro wychodzi to powyżej 20stC i przy słońcu, to szukał bym przyczyny w panelu sterowania. Wygląda to tak jakby tracił się styk przy wysokich temperaturach.
Opublikowano
  • Autor
Hmmm... możesz miec racje bo przekażnik pod schowkiem faktycznie wtedy nie cyka, ale dziwi mnie jedno bo po naciśnięciu "śnieżynki" przy nawet przy mocnym nasłonecznieniu i wys. temp. otoczenia nadmuch zwieksza swoja moc ale leci ciepłe powietrze hmm... kurde lipa
Opublikowano
ale dziwi mnie jedno bo po naciśnięciu "śnieżynki" przy nawet przy mocnym nasłonecznieniu i wys. temp. otoczenia nadmuch zwieksza swoja moc ale leci ciepłe powietrze hmm... kurde lipa

Po to widocznie akurat dostaje sygnał.

Opublikowano
  • Autor
Przepraszam ale nie rozumiem... jaki sygnał?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
A sprężarka Ci sie załączą przy tych wysokich temp ? Gdy kupiłem samochód i po naciśnieciu sniezki zielona kontrolna sie zapalała ale nie uruchamiała mi sie sprężarka klimy b miałem przerwany przewód.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Przepraszam ale nie rozumiem... jaki sygnał?

Chodzi o to, że nadmuch jest sterowany przez "auto temperaturę", ale sprężarka pewnie już nie. To tylko takie przypuszczenie, tak jakby coś nie łączyło w panelu sterowania z powodu wysokiej temperatury panującej w kabinie. Objaw nie wskazuje na usterkę w komorze silnika bo bezwzgledu na panującą pogodę przy zagrzaniu silnika sytuacja by się powtarzała.