Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam serdecznie, mam taki problem chodz moze ktos sie smiac, ale podczac poczatku jazdy mam twardy pedal hamulca,po pierwszym nacisnieciu jest ale po chwili jest twardy ,szczegolnie na niskich obrotach, pozniej jakby sie uspokajalo ,ale to hamulce wiec moze ktos mi cos podpowie,
Opublikowano
wlasnie dzis je ogladalem ,nie widac by ktorys byl uszkodzony, wsumie beti jest zagazowana i zaczela tez lykac, ale dzieki za podpowiedzi ,moze cos wkoncu wypatrze, mam pytanko czy zdarzaly sie przypadki pekania takiego kolektora??
Opublikowano
wlasnie sprawdzalem pewna sztuczke ,czyli na postoju pedal jest dosyc miekki ale kiedy jade bardzo powoli to jakby spadalo podcisnienie i kicha z hamulcow , w nowszych modelach bylo jakies odprowadzenie wody z serva,ale tylko tak wydziwiam ,juz wle kiedy autko sie muli niz kiedy niema ochoty by sie zatrzymac
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No to stanowczo masz problemy ze wspomaganiem (ciśnienie) lub z niejednym zaciskiem (żadko się zdarza).

(Widzę, że jesteś z Gliwic. Jeżeli nie masz nikogo kompetentnego do grzebania przy aucie, to daj znać na PW, skieruję w odpowiednie, kompetentne, pewne i w miarę tanie miejsce :) )

Kai