Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Potrzebuje pomocy nie dawno zakupiłem bmw 320d 150km które ma 162 tys km od rodzinki :) i potrzebuje pomocy gdzie mogę wywalić i zaślepić klapki kolektora ssącego, jestem obecnie za granica i wracam za dwa tygonie poczym wybieram sie na wakacje tym autem. jestem już na tyle wystraszony ze bez wymiany będzie to niezły stres dla mnie. Jeśli ktoś to wymienia\l w okolicy Olkusz Malopolskie proszę o info mechnika .

Pozdrawiam

Opublikowano

Zadzwon do tego, do kogo masz tam najblizej.

Na 99% Ci to zrobi kazdy z ich przedstawicielu, bo kolega z Wroclawia np na 100% robi takie akcje.

Operacja jest naprawde dosc prosta i nie czasochlonna.

Opublikowano
Zaslepki w komplecie z uszczelkami na alledrogo za 120zl bodajze, ladnie na frezarce CNC zrobione.

Na prawdę nie rozumiem idei kupowania zaślepek za 120 czy nawet 250zł bo takie też są na allegro skoro równie dobrze można zaślepić te otwory tak jak kolego w tym temacie: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=55225 i spełnia to dokładnie tak samo swoją funkcję. Ani tego nie widać, ani samochód na zaślepkach za 200zł nie będzie jeździł lepiej niż na zaślepkach za 20zł. "Ładne" to można sobie kupić listwy ozdobne do wnętrza samochodu, nową gałkę zmiany biegów, obszyć kierownicę a nie zaślepki, które są w kolektorze ssącym i jak się już je zamontuje to drugi raz zapewne ich właściciel nie zobaczy ;)

Opublikowano

No to nie zrozumiesz. Nie kazdy chce, zeby mu tam sruby sterczaly.

zaslepki kolekoektora w takim ukladzie kosztuja kolo 50-60zl. Bo uszczelki z zestawu sa warte kolo 80. Oryginalne BMW nawet wiecej, te sa Victor Reinz (jakosc ori jak na moje oko).