Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem w bmw e39 2,3i z układem chłodzenia a przynajmniej tak mi się wydaje objawy są następujące gdy autem jadę jest wszystko ok ale np jak się zatrzymam i np po stoję z 10 min to wyskakuje mi napis sprawdź płyn chłodzący sprawdzam go i jest po miedzy minimum a max temperatura na liczniku jest w normie jest po środku.... i nie jestem pewny czy z wiatrakiem jest wszystko ok bo cały czas chodzi tak samo nie przyspiesza ani nie zwalnia....a gdy jeżdżę na klimie to wystarczy chwila i napis się pojawia.... Co to może być jaka może być przyczyna ?

I mam jeszcze jedno pytanie nabijałem klimę nie dawno działa dobrze chłodzi dobrze ale dopiero po jakimś czasie a wiatrak klimy wcale się nie włącza jaka jest tego przyczyna ? sam wiatrak czy jakiś czujnik czy coś w tym stylu ????

Proszę o podpowiedzi bo mam już dosyć tych mechaników co nie maja pojęcia co i jak powinno być w e39 każdy mówi co innego

Opublikowano
Oczywiście płyn sprawdzany z rana na zimnym silniku? Jeżeli tak wystarczy dobrze odpowietrzyć. Mi się pojawiał napis różnie. Nie było reguły. Po odpowietrzeniu (dokładnym) wszystko wróciło do normy i napisu do dziś brak.
Opublikowano
od dmuch dni odpowietrzam auto z odpowietrzników leci tylko płyn i różnica jest tylko tak ze napis wyskakuje cały czas ;( pomocy