Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie odnośnie błędów w moim m54 sterownik wg inpy pokazał :

246 Opcja AUX System wtrysku powietrza Bank 2

245 Opcja AUX System wtrysku powietrza Bank 1

227 Odchylenie mieszanki Bank 1

228 Odchylenie mieszanki Bank 2

znalazłem włąśnie tłumaczenia błędów i je podałę

objawy auta to to ze ogólnie jest troche zmulone na lpg ciut lepiej się zbiera niż na pb tu i tu auto jest zmulone

po dłuższym postoju jak zaraz po odpaleniu wciśnie się gaz w podłoge strzela w dolot generalnie autko szarpie przy ruszaniu zmieniałęm przepływke świece na ngk wg katalogu 4 elektrodowe na lpg

wcześniej były błędy 227 i 228 ale ostatnio pojeździęłm i na pb i na lpg i pokazało takie błędy wiecie cos na temat tych błędów?? 246 i 245 bardzo mnie zastanawia

Opublikowano
ok kolego fajnie sprawdze dzięki za filmik powiedz mi jeszcze czy to możę wpływać w jaki kolwiek sposób na prace czy coś? może być że przez to zawór disa nie działą ??? zmieniałem dise na 3 inne sprawne i nie działą
Opublikowano
Robert a przexzytałe gdzieś na forum twoją wypowiedź z stycznia że ponad rok już walczysz z tymi błędami powiedz mi czy doszłeś już do ładu z tymi błędami co sprawdziłeś a co jeszcze zostało do sprawdzenia ?
Opublikowano
wiesz narazie bledy pokonalem w taki sposob ze odpielem przeplywomierz... po tym prostym zabiegu bledy do mnie nie wracaja. Ciekawostka jest to ze w marcu wymienilem na nowa orginalna przeplywka ktora na 100% jest dobra... taka ciekawostka. w lipcu mam zamiar podjechac do aso i podzielic sie swoim odkryciem moze to ich naprowadzi na rozwiazanie zagadki 227 i 228 :D ... ale u kazdy przypadek moze byc inny niestety
BUNIA :)
Opublikowano
zgadza się że tak ale zawsze to jakiś trop powiedz czy działa ci zawór disa? ten z boku kolektora ssącego zobacz czy te cięgno zmienia pozycje od czasu odpalenia do wkręcania sie na 3,5-4 tyś obrotów u mnie nie działa zmieniłem 3 zawory disa z czego jeden od kolegi wyciągnięty u niego działała a u mnie nie, ciekawi mnie dla czego bo w inpie gdy prubuję aktywować disa to słychać cykanie elektro zaworku w disie ale mimo to cały czas jest w pozycji otwarta a w takiej powinna być po przekroczenia tych 3 tyś obrotów gdzieś wyczytałem żę zawór disa może powodować te błędy a disa jest opisywana jako zespół regulujący wraz z przepływomierzem może są od siebie uzależnione