Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam e 38 z silnikiem 3,5 w benzynie z przebiegiem ok 195 tyś. km. Proszę mi powiedzieć czy rozrząd sie robi po jakimś limicie kilometrów mimo ze jest on na łńcuchu?
Opublikowano
Jak masz zamiar tym dłużej pojeździć to od razu po kupnie warto zmienić jeśli poprzedni właściciel tego nie robił - tak naprawdę cholera wie ile ten samochód ma przejechane, a 195.000 w 20-letniej limuzynie to jest żart :) U nas dziwnym trafem wszystkie bmw na sprzedaż mają "prawie 200.000 przebiegu" :)

Foak Polisz Góvvnerment End Loł :]

Średnie spalanie w cyklu mieszanym: 10,1L Pb/11,8L LPG / 100 km

Moje autko: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=151&t=245534

Opublikowano
Ja nim jeżdzę już dwa lata ,przywiozłem go z Raichu osobiście od właściciela , gdy miał 145 tyś.Pewnie ze czort wie czy ma te swoje kilometry,stwierdziłem ze nie ma co sprawdzać bo przecież i tak nim będe jeżdził przez jakieś dwa lata.Przed sprzedarzą to zapewne to zrobie.
Opublikowano
Moja ma pewnie nalatane z 900k i rozrzad nie kwalifikowal sie do wymiany :P Zrobilem przy okazji innej roboty żeby zamknąć rozdział "silnik".

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
R.prod. 10.2000 po lifcie,long,max. wyposazony,kremowe skóry.Pojeżdze NIĄ ze dwa lata,no chyba ze ktoś rzuci propozycje nie do odrzucenia.
Opublikowano

Rozrząd się wymienia jak zacznie hałasować. Zwykle zaczyna po ok pół mln w naszych PL warunkach.

Szybciej odezwie się u Ciebie vanos. Ale nie słyszałem by ktoś w starym BMW po kupnie wymieniał łańcuch.. Nie ma powodu niepotrzebnie wtapiać kasę. Co innego w nowych BMW gdzie łańcuch ma wytrzymałość paska i jest 3xdroższy od niego.

Opublikowano
Rozrząd się wymienia jak zacznie hałasować. Zwykle zaczyna po ok pół mln w naszych PL warunkach.

Szybciej odezwie się u Ciebie vanos. Ale nie słyszałem by ktoś w starym BMW po kupnie wymieniał łańcuch.. Nie ma powodu niepotrzebnie wtapiać kasę. Co innego w nowych BMW gdzie łańcuch ma wytrzymałość paska i jest 3xdroższy od niego.

Dokładnie tak! Jedyne co warto jest sprawdzić, to pompę oleju, a właściwie tylko to, czy śruby mocujące pompę nie są luźne i przy okazji skontrolujesz wtedy stan oraz naciąg łańcucha.

Chociaż w poliftowych luźne śruby praktycznie się nie zdarzają. Przy 200 tys. można jeszcze profilaktycznie wymienić napinacz łańcucha i to by było na tyle. Jeżeli komuś łańcuch zaczyna hałasować, to znaczy, że jego autko ma grubo powyżej 500tys. przebiegu. Jest to taki praktyczny test wiarygodności licznikowego przebiegu auta :D

Opublikowano
danielxc717 powiedz mi czym sie roznia nasze PL warunki dla rozrzadu od tych w DE np? bo rozumiem dla zawieszenia, ale dla rozrzadu?

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
Bardzo potraktowałem to ogólnikowo. My Polacy często mamy auto które jeździ nawet i cały żywot na zimnych startach. Co nie wpływa korzystnie na smarowanie łańcucha. Dlatego Niemiec dobije taki łańcuch po mln przebiegu a u nas ten okres się skróci o kilka set tys.
Opublikowano
Bardzo potraktowałem to ogólnikowo. My Polacy często mamy auto które jeździ nawet i cały żywot na zimnych startach. Co nie wpływa korzystnie na smarowanie łańcucha. Dlatego Niemiec dobije taki łańcuch po mln przebiegu a u nas ten okres się skróci o kilka set tys.

Przez LPG :D

Opublikowano
Przestań znowu zachowywać się jak jakiś zwykły burak. Jak każdy wie LPG nic nie ma do rozrządu. Bardziej stosowanie 10w40 skraca żywotność rozrządu o z tego co się chwaliłeś to takiego oleju używasz. Szkoda silnika.
Opublikowano

Od gazu żle silnik pracuje i tyle, jedno wpływa na drugie i tak silnik konczy na złomie.

Wiem co wlewam i co jest dobre do BMW, może ty tam wlewasz byle co, a co tam i tak dłużej nie pochodzi na gazie niż na benzynie ... :D