Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nie znalazłem odpowiedzi w tematach na forum. Czy może ktoś wie czy do bocznych czujek z przodu trzeba demontować zderzak, czy można się dostać np. poprzez demontaż nadkola albo klapki w nim. Padł mi albo czujnik albo nie styku i muszę to sprawdzić. Po sprawdzeniu jeden z bocznych wydaje się być nieobecny :-) A wiadomo jak jeden nie działa to całe system też nie.

A tak na marginesie jedna czujka w ASO kosztuje 610 zł !!! szok.

Dziękuję za podpowiedź.

Opublikowano
Dzięki, daj znać na PW co i za ile. Ja póki co chcę się upewnić że to czujka a nie wiązka styki itp itd. Jeśli się okaże że bez zdejmowania zderzaka się nie da, to wtedy kupię czujnik żeby go mieć na wszelki wypadek jak wymiana będzie koniecznością. Chyba że ściąganie zderzaka to też pikuś, ale tego nie wiem.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Witam

Nie znalazłem odpowiedzi w tematach na forum. Czy może ktoś wie czy do bocznych czujek z przodu trzeba demontować zderzak, czy można się dostać np. poprzez demontaż nadkola albo klapki w nim. Padł mi albo czujnik albo nie styku i muszę to sprawdzić. Po sprawdzeniu jeden z bocznych wydaje się być nieobecny :-) A wiadomo jak jeden nie działa to całe system też nie.

A tak na marginesie jedna czujka w ASO kosztuje 610 zł !!! szok.

Dziękuję za podpowiedź.

Zdjęcie lewego nadkola spokojnie odsłoni czujnik. Sama klapka jest chyba za wysoko. Zdjęcie całej osłony zderzaka to nic strasznego - trochę śrub na górze, po bokach i kilka pod spodem i to wszystko.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
  • Członkowie klubu
Opublikowano

i jak udało się dostać do czujnika?

Tak wygląda sytuacja pod osłoną zderzaka - bez zderzaka w E90 LCI 2010 (tak dla zainteresowanych). Czujnik PDC zaczepiony na górze żeby się nie walał po ziemi:

http://img12.imageshack.us/img12/7291/0j8l.jpg

Pozdrawiam