Skocz do zawartości

316ti telefon w przewodach wentylacyjnych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Część,

dać kobiecie samochód...

Do przewodów wentylacyjnych (takie dwa, szerokie i płaskie pod siedzeniem kierowcy) w moim BMW 316ti e46 compact wpadł telefon. Ściągnąłem fotel, kawałek wykładziny, ale niestety nie dotarłem do miejsca gdzie można odpiąć te przewody.

Posiada ktoś może schemat tych przeowodów albo w którym miejscu one się łączą?

Zastanawiam się czy to rozbierać dalej, bo za chwile się okaże, że trzeba będzie demontować pół środka :(.

Tragedia, mogli to jakoś zabezpieczyć :/

Opublikowano

Głównie próbowałem szybko zrywać to do tyłu, rozpędzić się i hamować, ale niestety telefon już się zablokował.

Chyba dalej będę próbował rozbierać, tylko muszę znaleźć jak zdemontować tą całą "kolumnę" z ręcznym i zmianą biegów.

Opublikowano

Kolego, nie pociesze Cie. To znany motyw z E46 gdzie telefony wpadają w kanał. Szczególnie Nokie E51 i E52 idealnie wpasowują się w te przewody. Telefon zazwyczaj wpada gdy podczas jazdy upadnie za siedzenie i kierowca przyhamuje. Co gorsza kanał jest lekko zakrzywiony i ma załamania, nie obejdzie sie bez rozbierania środka. Na realoem znajdziesz schemat jak to mniej wiecej idzie. Jak nie szkoda telefonu to zostaw go tam na zawsze :) Doliczy się przy sprzedaży auta.

Kanaly można zabezpieczyc przyklejając kratkę plastikową lub metalową na końcu.