Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Chciałbym się podzielić z wami moimi wykresami z pracy silnika na LPG STAG 300 PLUS.

Wszystko działa dobrze jednak zastanawiają mnie dziwne napięcia sondy 1 lambda na wolnych obrotach!

Sonda lambda 2 pracuje ok 0 - 5V

Sonda lambda 1 oscyluje od 1,2 - 5V

W dodatku zdarzają sie dziwne zaniki objawiające się zafalowaniem obrotów tylko na rozgrzanym silniku!

Podaje zdjęcie

http://www.fotoszok.pl/show.php/1602447_cam00400.jpg.html

Opublikowano
Kolego nie sprawdzałem nigdy jakie miałem pomiary, ale zawsze pokazywało mi błąd 2 sond na gazie i jak kasowałeś błędy i depnąłeś znowu, było to złą mieszanką spowodowane jednak jeżeli spalanie jest dobre to ok, mi e39 520I paliła tak jak pokazywało spalanie benzyny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dlatego te błedy
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
Ale mi to nie przeszkadzało starczało mi taka moc i tyle, a żebyś tę błędy usunął na stałe to ciężko bo zawsze tego gazu nie zatankujesz,a ostatnio takie super na orlenie mieli, że ciśnienie spadło i map sensor błąd załapał
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

tobie starcza ale silnik bieduje.

Ciekawe ile tak wytrzyma?

da się to zrobić bez błędów. Wiem bo kumpel ma e39 520i z gazem i błędów brak

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
mi starczało a silnik mi nie płakał wszystko idzie obejść ( i tak wiecie lepiej ) a kumpel może nie miał ale dał wpizdeczke i znowu