Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Urwana śruba łącząca dyfer z wózkiem tylnego zawieszenia POMOCY e46 330d sedan. podczas normalnej jazdy urwało mi tylną śrubę łączącą wózek z dyfrem( ta pojedyńczą od strony zderzaka), chciałem założyć nową śrubę lecz niechce pasować tak jakby wózek się wykrzywił co może być tego przyczyna??? co z tym zrobić?
Tomek
Opublikowano
ponieważ pękła mi tylna suba mocująca dyfer z wózkiem dlacego tak sie stało czy wozek mogł cie zgiąć???????????????
Tomek
Opublikowano
a dokładniej pekła sruba z nr 10 na poniższym rysunku z linku wchodząca w tuleje nr 9 dlaczego pękła wózek zał nie wyrwany czy mógł sie wykrzywić??
Tomek
Opublikowano
Teoretycznie mógł ale podejrzewam że po prostu dyfer się przemieścił jakoś. Poluzuj 2 przednie śruby dyfra i sprawdź czy uda ci się wtedy wsadzić tą tylną śrubę. Jeśli nie da rady to sprawdź czy się tuleje nie poprzesuwały w mocowaniach i czy te przednie śruby się nie powyginały i teraz trzymają krzywo dyfer przez co tył się nie schodzi.
Opublikowano
jakoś udało mi się naciągnąć i te dwie tulejki dyfra sa jakby naciegniete tak z 1,5cm w porównaniu z tymi samymi u kumpla w takim samym aucie czy moze tak zostac?
Tomek