Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Padl mi przepływomierz i wymieniłem na inny o tych samych numerach jak miałem. I teraz mam pytanie ile w INPIE w wartościach przepływomierza po dodaniu gazu jaka wartośc powinno wskazywać? Wydawało mi sie że moja stara pokazywała ponad 300 jak była sprawna a ta co teraz mam pokazuje nieco ponad 200 po dodaniu gazu około 3500-4000 obr. Wydaje mi sie też że auto jest słabsze po tej wymianie i poprzednio szła lepiej na starej jak była sprawna.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zakładam że kupiłeś używkę, więc może też była padnięta.

Nie lepiej podmienić od kogoś kto ma sprawny?

Opublikowano
Błędów nie wykazywała, odsyłam ją z powrotem jutro, następna już idzie i się okaże czy będzie dobra. Dziś sprawdzałem jeszcze turbo, dmucha jak diabli, bo myślałem że może gdzieś nieszczelny mam dolot od turbiny ale jest wszystko ok. Przy wyższych obrotach nie idzie zatkać ręką rury na dolocie. A na podmiankę nie mam z kim, bo jak na razie w moim mieście nie zauważyłem żadnego TDSA, Jeżdzą 2 sztuki ale 3,0 i inne. Mieszkam w małym miasteczku. Jak się wkurzę to chyba kupię nową, tylko nie wiem czy trzeba ją adoptować czy nie?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak o tych samych numerach, to chyba adaptować nie musisz, ale głowy sobie obciąć nie dam :?
Opublikowano
Problem rozwiązany.Kupiłem inną o tych samych numerach. Okazała sie sprawna, odczyt w inpie na niej prawie 600 a nie jak poprzednia nieco ponad 200. Wskazania przy 400-4500 obr