Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam problem z e30 M50B25 bez vanosa,mało mocy wczoraj kolega e36 M50B20 mnie objechał,gdzie szukac problemu,dodam że padł mi czujnik obrotów wału i kolega wsadził mi od 2.5 ale z vanosem,czy może to mieć wpływ??? wymieniłem świece,fajkocewki odpiołęm przepływke i nic.Może ma ktos jakiś pomysł
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

a podłaczyłeś go pod jakiś komputer czy tak na pałę wymieniasz części wsadzajądz od czego popadnie?? Jak wymieniałeś świece warto bylo zmierzyć kompresje, może po prostu masz zajechany silnik i tyle.

PZDR>

Opublikowano
silnik napewno 2.5,sonda jest od 1.6 bmw,dzisiaj odpiołem sonde i praca silnika sie nie zmieniła czy to normalny objaw????????
Opublikowano

tak z ciekawosci.. na kazdym? czy na ostatnim jest roznica?

no to motorownia jest ok jak tak.

jak bys mial kogos kto ma taki silnik to podmieniaj rzeczy i sprawdzaj

sonda od praktycznie kazdej motorowni pasuje z tych m40 m50

Opublikowano
a powiedz mi kolego jakie są objawy uszkodzonej sondy? i czy jak jest dobra a się ją odłączy,to praca silnika powinna się zmienić??????
Opublikowano
koledzy a wróce do tego czujnika obrotów wału zamontowany mam od 2.5 vanosa a silnik mam bez vanosa,może to być przyczyna????
Opublikowano
koledzy a wróce do tego czujnika obrotów wału zamontowany mam od 2.5 vanosa a silnik mam bez vanosa,może to być przyczyna????

wróć do mechanika z komputerem diagnostycznym bo ci nikt nie odpowie co spi******łeś przy przekładce silnika

"bez zbędnych emocji proszę :nienie:

Opublikowano
koledzy mała podpowiedz odnalazłem kod błędu 77 niby pisze że czujnik położenia przepustnicy , może ktoś to potwierdzić??? a na reszte błędów proszę pomoc.pozdro
Opublikowano
w przepływomierzu a w sumie to przed nim taki śmieszny drucik w kształcie litery V
Staram się pisać posty takie jakie sam chciał bym otrzymać.
Opublikowano

jak nie jest przerwany to spróbuj przeciścic ... ale najlepiej podmień przepływkę i zobacz co wtedy ci wyskoczy . albo poprostu odepnij ją przed lub po odpaleniu i zobacz wtedy czy wyskoczy Ci tylko sam błąd przepływki, a sam sensor temp pow. zas. przejdzie do hitorii. wtedy bedziesz na 100 % wiedział że problem jest z przepływką ........

Wg. tego linku jaki dał poprzedni forumowicz szukaj problemu w lambadzie :D

wykasuj te bledy i zobacz co zostanie

Staram się pisać posty takie jakie sam chciał bym otrzymać.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
koledzy jeszcze jedno pytanko jakie bedą objawy uszkodzonego czujnika w kolektorze ssącym od spodu przy ścianie grodziowej dwu pinowy,bo ciągle wyrzuca błąd tego czujnika i sondy lambda