Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W moim autku, od poczatku dosc glosno daje o sobie znac, wlaczajaca sie turbina ( X6-3.5i) zwlaszcza na 1.2 biegu...jej sapanie jest intesywne. Pewnie bym to jakos przezyl, ale ostatnio przy ostrym starcie, pojawil sie komunikat o usterce silnika i spadku mocy, pojazd odlaczyl turbine. Po zatrzymaniu i ponownym starcie temat znikna, jednak troszke mnie to martwi, zwlaszcza ze autko ostatnio zakonczylo byt na gwarancji. Moze ktos mial podobny przypadek? Bo zastanawiam sie na dokupieniem gwarancji gdy pewnie koszt wymiany turbiny bedzie niemaly...?
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
nie ze od razu turbina siadla. Najpierw jedziesz na kompa i czytasz bledy ktore mu wywalil. W tym motorze czestym problemem byly pompy wysokiego cisnienia i wtryskiwacze lubialy tez dawac o sobie znac. Do dobrego warsztatu na odczyt bledow najpierw.
Opublikowano
Problem rozwiazany.....pomogla wymiana czujnikow i reduktora cisnienia, od turbiny. Krew mnie tylko zalewa, bo sygnalizowalem problem w M-carsie kilka razy , a teraz musialem wywalic kase, bo autko jest po gwarancji. Dzieki bogu powstaje nowy dealer w krakowie i oleje Pania Anie i jej bajzel.
Opublikowano
Problem rozwiazany.....pomogla wymiana czujnikow i reduktora cisnienia, od turbiny. Krew mnie tylko zalewa, bo sygnalizowalem problem w M-carsie kilka razy , a teraz musialem wywalic kase, bo autko jest po gwarancji. Dzieki bogu powstaje nowy dealer w krakowie i oleje Pania Anie i jej bajzel.

Olej Pania Annie tak jak mowisz tylko napisz jeszcze adres jej serwisu dokladny tutaj zeby wszyscy omijali szerokim lukiem. Ile to kosztowalo?

Wazne ze jezdzi ,ba ze znow zapierdziela!! :cool2: :cool2:

Opublikowano
Tu musze wyjasnic, bo moglo zostac to zle zrozumiane, naprawe wykonalo Centrum - BMW i szacun za profesjonalizm, i rzeczowe podejscie co do Pani Ani, to pewnie krakowianie wiedza ze to wlascicielka M-cars, przy kazdej wizycie na serwisie , dostawalem informacje ze wszystko w idealny stanie, podczas gdy po podniesieniu auta widac bylo wycieki na kablach od turbiny....reasumujac M-cars to moze i miejsce na zakupy auta, ale w kwestii serwisu omijajcie to miejsce szerokim lukiem.
Opublikowano

Ile Cię to kosztowało?

Ja szczerze z X6 35i, problem z błędem silnika i komunikatem o ograniczeniu mocy miałem już ze 3 razy w ciągu 2 lat, zawsze rozwiązywali mi problem wgrywaniem nowego softu do silnika. Wtryski sprawdzili, nic nie wykryli, a problem się po naprawie jeszcze pojawił, podobno błedów na komputerze nie było jak zgłośiłem :/

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Dorzuce jeszcze pewna rade, byc moze kierowana jest do uzytkownikow 35i ale moze i w samochodach na ON sie to przytrafi. Polecam skontrolowac wycieki , glownie miedzy silnikiem a skrzynia, przy turbinie. U mnie bylo tak...gdy zdjeto oslony by wymienic nieszczesny czujnik okazalo sie ze wycieki sa prawie wszedze !!! A tydzien wczesniej bylem na przegladzie , wiec jak pojawilem sie w serwisie i mowie ze cos cieknie...spotkalem sie z niedowierzaniem, doradca pokazl mi ze nie widz nic....tyle ze on patrzyl na pojazd z oslonami....udalo mi sie go przekonac, ze trzeba mocniej poszukac. Pozniej okazalo sie ze cieklo wszedzie....( auto 80 tys km) samochod stal w serwisie tydzien. Faktura dla gwarant opiewala na blisko 10 tys zlotych.