Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Właśnie jestem w trakcie poszukiwania BMW 3 z silnikiem benzynowym z roczników 2006-2008 i chciałem się zapytać jakie są Wasze doświadczenia z silnikami z bezpośrednim wtryskiem benzyny (czyli te produkowane po wrześniu 2009). Czy warto w to iść dopłacając parę tys., czy faktycznie one mniej palą niż silniki tradycyjne i jak wygląda sprawa bezawaryjności, serwisu i trwałości? Czy warto jeszcze kupić BMW z silniczkiem 2.0 143km (model 318i) i przebiegiem 150tys. ?

Z góry dzięki za wszystkiem informacje na ten temat.

Pzdr

Sch ...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
z bezposrednim wtryskiem byly nie po 09/2009 tylko od 2007, ja mam taki silnik tylko przebieg 28 tysiecy i poki co nie narzekam, mialem e90 320i 150 km z 2005 i obecna sredni pali ponad litr mniej, u mnie 90% to trasa...
Krzysztof
Opublikowano

Dzieki Kris! Zgadza sie, te silniki weszly po 09/2007 - moj blad. Wiec wyglada ze jednak warto. A jak inne wrazenia z porownania tych silnikow? Jak wyglada spalanie w miescie ?

Pzdr

Sch...

Opublikowano

Hej,

Mam dwa samochody z tym silnikiem (N43 B20).

Poza cewkami, ktore wymieniono na koszt BMW nic sie z nimi nie dzieje.

U mnie tez glownie trasa ok 120km dziennie. Spalanie (w automacie) ca. 6,5-6,6l/100km.

Druga polowka robi krotsze odcinki i u niej (tez automat) trzyma sie w granicach 7.3-7.5l/100km.

-------------------------------------------

pozdrawiam

obara