Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drodzy

zaczyna się okres wakacyjny, slonce pelna para pracuje i bije po oczach pasazerow tylnej kanapy (dziecko) i zastanawiam się nad dolozeniem roletek na tylne drzwi. sprawa wydaje się być prosta, demontaż boczka, ramki, zalozenie drugiego kompletu ale:

w związku z tym, ze ciężko zdobyc nie uszkodzone boczki podjalbym się przelozenia samej roletki. wiaze się to z wycięciem otworu na roletke i przyklejenie jej na klej montażowy. jak zdemontować boczek bezpiecznie? czy listwy przyokienne mogę wyjac tylko po zdjęciu boczka czy mogę zrobić to z zalozonym? jak zamontowane sa haczyki do roletek? czy roletki na male okienka so dokładane na ramke okna czy jest to integralna czesc ramki?

może ktoś przerabial już te kwestie i zna nr części

kazda pomoc mile widziana, sugestie tez

dziekuje i pozdrawiam

Opublikowano

sek w tym ze folia już jest ale i tak w samochodzie jest mocne slonce wiec jedyne słuszne rozwiązanie to siateczka z roletki

chciałbym aby wygladalo to profesjonalnie. taka wewnetrzna potrzeba

ScreenHunter_02%2BMay.%2B05%2B20.02.jpg

Opublikowano

Jeżeli chodzi ci o oryginał to występuje to jako inna tapicerka drzwi i ramki, dodatkowo na trókąt w przypadku sedana była grubsza poprzeczka odzielająca szybę od trójkąta z której wysuwa się roletka . Miałem u siebie tylko musiałem zrezygnować na rzecz skórzanej tapicerki, żaden tapicer nie chciał przezbroić mi obicia skórzanego do mojej tapicerki z roletkami.

Pomyśl nad czymś takim: http://allegro.pl/zaslonki-dedykowane-solarride-bmw-e91-touring-i3251528331.html

Koszt na pewno niższy niż oryginał.