Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam taki problem. Auto w ogóle nie chce jechać, totalny brak mocy. Wyczyściłem już elektrozaworki, wymieniłem przewody podciśnienia i dalej nic. Zawór EGR czysty, chwilowo zaślepiony przewód.

Błędy jakie się pokazały to:

4507 Recyrkulacja spalin-dodatnie odchylenie lub Masa powietrza zbyt niska

4501 Recyrkulacja spalin-ujemne odchylenie lub masa powietrza zbyt wysoka.

Moje pytanie jest takie, czy podczas zabawy NCS-em mogłem coś namieszać i czy to może być powód niedomagania samochodu?

Za udzieloną pomoc z góry dziękuję.

Opublikowano

Czy jest możliwość sprawdzenia czy EGR jest sprawny? Czy konieczna jest podmiana?

A czy jest możliwe żeby przyczyną było nieudane programowanie NCS-em? W trakcie zabawy padł akumulator, a w późniejszym czasie zaczęły się problemy. Z racji, że auto nie było użytkowane na codzień trudno jest mi określić czy bezpośrednio po tym fakcie wszystko było ok. Dodam, że to był mój pierwszy kontakt z NCS więc biorę pod uwagę i taką możliwość (chyba, że potwierdzicie, że jest to niemożliwe).

Opublikowano
Pokaż wartości live pod obciążeniem z Inpy, 3 bieg, but w podłogę i zrób kilka zrzutów ekranów przy różnych obrotach, np. 1800, 2500, 3000, 3500, 4200 rpm/min. Tak, żeby było można zobaczyć pracę turbiny, przepływomierza oraz ciśnienie na szynie.
Opublikowano
Jest diagnoza - zatarta turbosprężarka :cry: . Może polecicie kogoś z używanymi częściami lub jakąś regenerowaną?
Opublikowano
Dokładnie miesiąc temu regenerowałem turbo. Poprzedni właściciel odpuścił sobie wymianę filtra powietrza i reszty płynów technologicznych, gasił, odpalał, katował, i tym sposobem przy przebiegu 125k km turbosprężarka się posypała. Nie wiem skąd dokładnie jesteś ale teraz jest dużo firm zajmujących się regeneracją (z gwarancją przebiegu etc). Ja wydałem ponad 2000zł z robocizną (nowe turbo chodzą po 4000zł).