Skocz do zawartości

Problem z zamkami / problem z korkiem oleju silnikowego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

od dwóch dni jestem szczęśliwym posiadaczem samochodu marki BMW, jednak nurtuje mnie w nim pewien problem, otóż po otworzeniu kluczykiem drzwi, otwierają się tylko drzwi kierowcy, drzwi pasażera i bagażnik pozostają wciąż zamknięte, dopiero po kolejnym otworzeniu drzwi kluczykiem, otwierają się pozostałe zamki. Domniemam, iż problem leży po stronie elektronicznej i gdzieś w komputerze trzeba to zmienić, tylko za kij nie wiem gdzie tego szukać.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Raiven

Opublikowano
Tak powinno być :) Jedno wciśnięcie na pilocie otwiera drzwi kierowcy , dopiero drugi raz otworzysz drzwi pasażera i bagażnik :)
Opublikowano
  • Autor
A nie da sie tego gdzieś zmienić? Trochę to uciążliwe, tym bardziej, że żywotność kluczyka może przez to ucierpieć ;p
Opublikowano
Tego Ci nie powiem, ale chyba nie.
Opublikowano
  • Autor
A jeśli podłączyłbym się pod komputer pokładowy? Oczywiście jeśli miałbym na laptopie odpowiedni soft, bo zamierzam w niedalekiej przyszłości taki kupić
Opublikowano
Da się to zmienić pod komputerem - od razu otwierają się wszystkie zamki.
Opublikowano

Jest to funkcja selektywnego otwierania drzwi, faktycznie bardzo upierdliwa. Bez problemu można zaprogramować kompem by otwierały się wszystkie na raz.

Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2

Moduł do własnej konfiguracji świateł E39 sprzedam!

icon3.png BMW E36 316i M43

icon1.pngBMW E61 530D M57N

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze mam jedno pytanie, żeby nie zakładać nowego tematu. Otóż widziałem wyciek przy wlewie oleju silnikowego, podobno był wymieniany 4 miesiące temu i nie wiem czy to jest spowodowane wyciekiem, czy po prostu ktoś porozlewał, czy ktoś wie jak zdjąć korek od wlewu oleju? Za grom tego nie mogę zdjąć, a nie chcę przypadkiem uszkodzić uszczelki.

http://2.bp.blogspot.com/-q1djHqyV6v4/TZufrBVt9MI/AAAAAAAAAAo/wyNAe7Cn7lQ/s1600/07122010182.jpg

To będzie ten silnik.

Opublikowano
Korek odkręcasz przeciwnie do wskazówek zegara - trzeba się nieco postarać bo jest przyssany, stąd ten problem z odkręceniem.
Opublikowano

co do wyłączenie selektywnego otwierania furtek to można to zrobić ncs expertem

poszukaj na forum w dziale diagnoza komputerowa - do tego potrzebować będziesz kabel obd

chyba że znajdziesz kogoś kumatego w okolicy i z flaszką go odwiedzisz :cool2:

gg5553463
Opublikowano
  • Autor
Korek odkręcasz przeciwnie do wskazówek zegara - trzeba się nieco postarać bo jest przyssany, stąd ten problem z odkręceniem.

Chodziło mi o to, że chcę zdjąć cały korek aby móc zdemontować pokrywę, ale za grom nie wiem jak sie do tego zabrać.

Opublikowano
  • Autor

@bump

przepraszam za repost, ale temat poszedł na drugą stronę, a wciąż nie wiem jak zdjąć ten korek.

http://img401.imageshack.us/img401/6104/20130527183437.jpg

dodaję dokładniejsze zdjęcie, czy ktoś wie jak zdemontować ten korek?

Opublikowano
Pociągnij od dołu to zejdzie :cool2: Trzyma się na 3 "języczkach"
Opublikowano
  • Autor
Dziękuje za rzetelną odpowiedź, mam nadzieję, że się uda :)