Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Na wstępie powiem że zgaduję że winowajcą jest alarm:) Więc od początku. Mam problemy z zamykaniem auta z pilota, pilot z szarym i czerwonym przyciskiem. Normalnie auto otwiera się i zamyka za pomocą szarego przycisku. Czasami auto nie reaguje i po kilkukrotnych próbach zamknięcia szarym przyciskiem zaczyna mrugać kierunkami. Po wciśnięciu czerwonego przycisku w takiej sytuacji najczęściej auto się zamyka i wszystko jest ok choć nie zawsze. Momentami nic nie idzie zrobić i trzeba zamykać kluczykiem. Czy może być za to odpowiedzialny fabryczny alarm bo wiem że jest w aucie choć nie ma już syreny.. Jeśli tak to jak go usunąć, bo nie jest mi do niczego potrzebny i czy nada pilot będzie działał z centralnym zamkiem? Pozdrawiam
Opublikowano

Nie wiem czy bateria jest tu winna bo otwiera się zawsze bez problemu jedynie z zamykaniem są kłopoty. Ale zmiana baterii mi nie zaszkodzi. Aby nie programować pilota od nowa na zmianę baterii mam minutę ?

edit: Bateria zmieniona. To nie to. Miał ktoś podobny problem?

Opublikowano
Przepraszam za brak polskich znakow ale pisze z chinskiego tableta. Wczoraj mialem przygod z autem ciag dalszy. Zaczelo sie od tego ze przestalo dzialac sterowanie szybami I szyberdachem. Bezpieczniki cale. Przejechalem sie kawalek I po wlaczeniu radia zaczelo wszystko dzialac. Dzis radio juz nie dalo sie uruchomic, bezpieczniki cale, szyby dzialaja. Najdziwniejsze jest to ze w trakcie jazdy zapalily mi sie kontrolki I inspekcja tak jakbym dopiero zaplon wlaczyl, ale silnik caly czas pracowal, nawet nie szarpnal. Zaczyna mnie to powaznie martwic. Szukalem ale nie znalazlem informacji co moze byc przyczyna zapalenia sie kontrolek w trakcie jazdy. Teoretycznie jesli alarm ma odciecie zaplonu to jest elementem laczacym modul komfortu I komp silnika. Czy w nim szukac problemu czy moze znacie takie obiawy I sa skutkiem czegos innego? Bardzo prosze o pomoc.