Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem tutaj nowy także witam wszystkich :D

Zebrałem trochę pieniędzy, a konkretnie to 6000 zł. Chciałbym zakupić jakiegoś IS w coupe. Co mi doradzacie czy znajdę coś za takie pieniądze w takim stanie żebym pojeździł około 2 lat? Na co zwracać uwagę? Ale przede wszystkim czy opłaca się kupować takiego IS za takie pieniądze? Licze na wasze przeżycia z tymi samochodami i doświadczenie w sprawach BMW.

Z góry dziękuje za odpowiedź.

Opublikowano

Kup 2.0... Osiągi te same, ale rzędowa szóstka to jednak jest to.

Powiem Ci, że wszystko zależy od szczęścia i od tego jak będziesz dbać o auto. Nie kupuj auta od razu, tylko pooglądaj pare sztuk i dopiero się decyduj. Bo możliwe, że znajdziesz fajną za 6 tyś, a ktoś inny sprzedawać będzie jeszcze lepszą za 5.5tyś. Nie sugeruj się zdjęciami. Jedź z mechanikiem najlepiej oglądać auto. Jak nie znasz żadnego to na stację diagnostyczną. Zawsze lepiej być 100zł w tył niż 6 tyś.

Zresztą, przejedź się. Jeśli sprzedawca unika 'jazdy testowej' to już mu podziękuj na wstępie :).

Ja swoją bumę kupiłem za 4tyś. 2.0l w coupe, bezwypadkowa, wszystko wymieniane na nowe, nie było oszczędności na częściach. Tyle, że po znajomości ją brałem :)

Opublikowano

Z dbaniem o samochód to raczej nie będzie żadnego problemu gdyż np. o rodziców auto dbam bardziej niż oni sami. Zastanawiałem się nad 2.0 ale nie jestem człowiekiem który jeździ aż tak bardzo szybko 160-170 to max( Może dlatego że na więcej nie pozwala moje aktualne auto?;D). A tak naprawdę to mam trzech znajomych którzy właśnie jeżdżą IS-ami i nie narzekają na osiągi. Więc myślę że IS będzie takim kompromisem. Jeśli chodzi o blacharkę to o to się nie martwię bo samochody będę oglądał z człowiekiem z rodziny który samochody maluję już od 12 lat. (Niestety nie mam zaprzyjaźnionego mechanika z którym mógłbym te samochody pooglądać) Najbardziej chodzi mi o to aby znaleźć BMW ze zdrowym silnikiem. Na co patrzeć? Po czym poznam stan silnika?

Na pewno warto będzie podjechać do jakiegoś mechanika aby spojrzał i ocenił. Myślałem żeby może wziąć ze sobą manometr ( bo mam do benzynówek ) żeby pomierzyć ciśnienia na cylindrach.

Opublikowano

Od jutra zaczynam się umawiać na oględziny już poprosiłem jednego ze znajomego( właściciela IS)

Jak sądzicie czy jest tutaj coś wartego uwagi?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.