Skocz do zawartości

e36 m50b25 nieprawidłowa praca silnika(brak mocy , spalanie)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem ze swoją e36. Otóż bunia do ok 4 tyś rpm nie ma zbytnio mocy , powyżej tej granicy jedzie ładnie.

Dodatkowo na wolnych obrotach potrafi bardzo delikatnie przyfalować. Była uszkodzona przepływka która została już naprawiona. Ale to jeszcze nie to ...

U mnie w mieście nikt nie ma okrągłego wejścia pod kompa tylko obd , więc podłączenie pod pc odpada.

Znajomy mechanik mówi ,że to przez koła a mianowicie 235/45/17. Już sam nie wiem co jest przyczyną..

Dodam jeszcze ,że spalanie jest także b.duże . Przy normalnej jeździe w trasie spalanie wyszło mi niecałe 13l :x

Co może być przyczyną ?

Opublikowano

jednak podłączenie do kompa bardzo by się przydało,bo tak to jest zgadywanka

może być coś z czujnikiem wałka rozrządy,sonda lambda itp.

Opublikowano
mi lekko szarpała i winne były cewki.Po kilku miesiącach dopiero to odkryłem,bo naewt komp nie wykazał. także to loteria
X2 M35i
Opublikowano

Masz Vanosa?

13l w trasie to stanowczo za duzo, sam mam takie opony jak Ty i jadac spokojnie 90km/h schodze do okolo 9,5 l LPG.

Sprawdz ta gume od przeplywomierza, pouginaj ja w poszukiwaniu pekniec. Ewentualnie popsikaj w jej okolicy samostartem.

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2