Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam takie pytanie co moze byc przyczyna ze na postoju silnik nie wkreca sie powyzej 4000 obrotow a podczas jazdy nie ma z tym problemow. Wiem ze byl podobny temat ale tam wlasccielowi nie wkrecalsie silnikpodczas jazdy ipostoju u mnie tylko na postoju :? .

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ograniczenie obrotów na postoju jest właśnie dla tych, co lubią silniki na luzie masakrować.

Jak widać, ograniczenie się przydaje.

Opublikowano
No nie wiem ja akurat nie masakruje na inpie cos sprawdzalem. Wczesniej normalnie sie wkrecal do tego na youtubie jaki filmik z 330d nie wlaczysz wkrecaja sie 5000. Wiec wasze dogadywanie o tym jakobym katowal silnik i ze jest ograniczenie obrotow nic nie wnosi.
Opublikowano
No nie wiem ja akurat nie masakruje na inpie cos sprawdzalem. Wczesniej normalnie sie wkrecal do tego na youtubie jaki filmik z 330d nie wlaczysz wkrecaja sie 5000. Wiec wasze dogadywanie o tym jakobym katowal silnik i ze jest ograniczenie obrotow nic nie wnosi.

U mnie w 320d po lifcie też jest ograniczenie na biegu jałowym do 4000rpm, jak sprawdzasz sobie coś w Inpie to najlepiej pod obciążeniem (podczas jazdy) i patrzysz co się dzieje w jakim zakresie obrotów chcesz.

Opublikowano

Spokks

Tylko juz sam teraz nie wiem bona 99 procent wydawalo mi sie ze normalnie krecila na luzie. wczesniej mialem 530d i tez mi sie wydaje ze krecila do 5000 ale dobra skoro mowicie ze jest to ograniczone to spoko przy jezdzie sprawdzalem kreci normalnie.

Nie zebym katowal jak wariat :nienie:

Pozdro