Skocz do zawartości

E39 525tds porysowana szyba kierowcy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Moim problemem jest to, że na bocznej szybie od kierowcy powstały dosyć głębokie szlify. Prawdopodobnie wina uszczelki. Czy jest możliwość spolerowania takiej szyby,czy czeka mnie wymiana. I jak można zapobiec tego typu sytuacjom?

Będę bardzo wdzięczny za pomoc

Opublikowano

Niestety piasem na uszczelce potrafi nieźle dopiec szybie... Wydaje mi się, że jedyną możliwością aby temu zapobiegać to czyścić od czasu do czasu uszczelkę.

Ja kiedyś dawałem szybę boczną do polerowania, ale efektem nie byłem zachwycony... Rysy co prawda zniknęły, ale szyba zrobiła się cała jakby taka matowa bardziej niż inne. Z doświadczenia nie polecam, ale może są miejsca gdzie zrobią to tak że będziesz zadowolony.

Opublikowano
Gdzieś kiedyś czytałem, że polerowanie to kiepski pomysł szczególnie szyby czołowej bo się robi soczewka z szyby.
Opublikowano
Zapomnij o polerowaniu raz na zawsze. To się nie uda. Uwierz mi. Nowa szyba grosze kosztuje.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Nie pchaj się w polerkę, za te pieniądze kupisz używaną szybę w dobrym stanie.

Ja w ten sposób załatwiłem swoją, auto stało długo przy drodze, a ja nie świadomy niczego otworzyłem szybę malowniczo ja rysując.

Po polerce to wyszła jeszcze gorsza tragedia, rysy zostały, masa refleksów pod światło, wgl jakoś tak dziwnie świat przez nią wyglądał :mrgreen:

Opublikowano
Podobno przejazd w nocy z tak spolerowaną szybą można porównać z przejazdem po kilku piwach :D
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Teraz sobie przypomniałem, że w mercedesie mam polerowana szybę, i w jednym miejscu jest odprysk wypełniony żywicą, jak będę miał chwilkę, to cyknę fotkę jak to wygląda do słońca, ale faktycznie, jest jak Daniel mówi, jedziesz jak na podwójnym gazie, wszystko się rozmazuje, zwłaszcza pod słońce :wink:

Normalnie przy pochmurnej pogodzie jest jeszcze w miarę okej, da rade jechać, ale dłuższa trasa w dzień pod słońce niemiłosiernie męczy.