Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam nową 520d, chciałem się zapytać jak uruchomić w niej funkcje mowy i czy jest język polski? Wiem, że jest to gdzieś w instrukcji ale przeglądałem wczoraj i nie mogłem nigdzie znaleźć, z góry dziękuję za odpowiedź
Opublikowano

Jeżeli chodzi Tobie o sterowanie głosem to nie działa to w polskiej wersji językowej, jest chyba nawet stosowny komunikat przy próbie uruchomienia "Obsługa głosowa w twoim języku niemożliwa" czy coś takiego.

Mam to u siebie ale nigdy nie próbowałem gadać do samochodu po angielsku czy niemiecku...

Opublikowano

Chodzi ci pewnie o sterowanie głosem. Nie działa przy j.polskim. Jak przełączysz na j.angielski to po wciśnięciu przycisku z głową na kierownicy możesz wypowiadać komunikaty, np.:"take me home" :)

("home address")

Opublikowano
Ale jakbyście mi napisali dokładniej co mam zrobić jak wejde do auta krok po kroku ponieważ auto od wczoraj sprawdzam sobie i jest tam trochę różnych opcji a jestem świerzy w tym
Opublikowano

Nie wiem czy sobie żarty robisz czy co...

wsiadasz, zamykasz drzwi, zapinasz pas, ustawiasz fotel, ustawiasz lusterko...

zapalasz silnik, naciskasz guzik na kierownicy aktywujący polecenia głosowe i mówisz, np Destination input, display off, radio, cd on. Listę wszystkich komunikatów masz w instrukcji na str. 318. Jeśli nie masz instrukcji to jest w pierwszym temacie na tym forum.

*Aby zmienić język na ang: Menu -> Ustawienia -> Język/jednostki.

Opublikowano
Ok, dzięki za info, nie no nie żarty chodziło mi o te komendy, dzięki wielkie za pomoc, pozdrawiam
  • 8 lat później...
Opublikowano
Pewnie dostanę złota łopatę. Komunikacja głosowa serio nie działa w języku polskim? Przez tyle lat nie udało się tego dostosować? Chodzi mi o nawigację, bo ręczne wpisywanie adresu jest bardzo upierdliwe.