Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Te silniki były montowane w Dodge, Jeepie i Chryslerze.

No nie!!!12 l to przegiąłeś. Przy mocno ale to mocno pierdołowatej jeździe zszedłbyś może(z wielkim ?) do 15 na więcej nie licz. No ale nie po to kupuje się V8 :cool2:

Na spalanie 20 to wcale nie trzeba się starać, jak się postarałem to wyszło 35 :mrgreen:

No tylko jak jedziesz spokojnie to wydaje Ci się, że nie jedziesz :mrgreen: A jak jedziesz normalnie to wydaje się, że wszyscy na około się pie......lą :mrgreen:

Mi też ślina cieknie na RAM-a 1500 z takim samym 4,7 i teraz myślę, że jednak mogłem zastanowić się trochę bardziej zanim stwierdziłem, że jest za duży :D

Ale zakupu tego auta nie żałuję-nawet odrobiny.

A Jankesy wiedzą jak zrobić żeby du.ie było dobrze :mrgreen:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Bardziej pooowoli myślę o czymś ze stajni forda :mrgreen: Wiem, że to nie te same silniki, ale jednak ten kontynent i bliżej im do siebie niż do europejskich.

TO nie ja przeginam a właściciele. Biorę oczywiście poprawkę, bo wiem że u nas na forum R6 PB palą po 6l :D Średnio jak by wyszło 19 był bym zadowolony i b yło by to śmiało do przyjęcia. Nie chciał bym by średnia wychodziła bliżej 30 bo to by mnie już przerastała. Ale znając życie i realia rynku jeszcze sobie poczekam :) I ja myślę o malutkim silniku 4,6 v8 :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

F 150 jest spoko :cool2:

Escalade mi się podoba :wink: Tylko one mają motory Vortec-a co podobno nie bardzo lubią LPG,a utrzymać 6,2 na PB to jest ból :mrgreen:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Nie trafiłeś :mrgreen: Będzie to coupe z pięknym ryjem :)

4,6 v8 toleruje gaz bez problemu i blisko mnie już takie auta robili. Nawet silniki hemi nie są im obce. Ciekawe ile ludzi powie, że do takiego silnika i auta gaz to profanacja :)

Escalade jest piękne, ale to nie jest już powyżej 3,5t?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Eee nie. Cadilac Escalade?

Escalade to wyjeżdżasz na miasto i prawie każda jest twoja i to nawet pewnie majtki już zdjęła :mrgreen:

http://static.cargurus.com/images/site/2008/04/19/20/10/2008_cadillac_escalade-pic-29435.jpeg

Tylko to ma nietypowe dla USA silniki ze zmiennymi fazami rozrządu-coś takiego podobnego jak w BMW Vanos. I są opinie że te silniki (Vortec) nie lubią gazu.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Jeżeli jeszcze aktualne to posiadałem u siebie instalacje BRC ponad 5 lat auto w rodzinie zero problemów, spalanie w mieście na pełnej butli czyli 41 litrów robiłem około 280-300km co do trasy prędkość 140-150 350km średnio, maksymalnie udało mi się zrobić 380 km. Na wakacje mija 6 rok auto sprzedane w marcu i dalej zero problemów jak rozmawiałem z nowym właścicielem. Ale spokojnie w trasie przy prędkości 110-120 km/h schodziłem poniżej 9 litrów to ponad 400 spokojnie zrobisz :)
Opublikowano

Tylko to ma nietypowe dla USA silniki ze zmiennymi fazami rozrządu-coś takiego podobnego jak w BMW Vanos. I są opinie że te silniki (Vortec) nie lubią gazu.

Akurat tamte mają bardzo prostą konstrukcję i nie ma zmiennych faz rozrządu :)