Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
potrzebuje pomocy...... posiadam bmw e 30 fabrycznie był silnik 1.8 teraz jest m50b20 siadła mi pompa paliwa bo przedarł się filterek. tzn jest głośna i mało wydajna silnik przerywa i nie ciągnie tak jak powinien. Posiadam pompę paliwa od mojej poprzedniej e30 m20b25....... z tym ze ta jest bez powrotu i teraz pytanie co mam zrobić..... czy mogę wkręcić śrubę w przewód powrotny i co to spowoduje czy to jest jakiś przelew z drugiej komory zbiornika....... sam juz nie wiem zgłupiałem..... proszę o fachową poradę a nie jakieś jałowe rozmowy. z góry dziękuje..... pozdrawiam...
Opublikowano
halooo patrzyłem na realoem i sa dwa różne moduły zasilające czyli pompka w zbiorniku jedna ma tylko zasilanie (ta od m20b25) a druga zasilanie i chyba powrót lub przelew z drugiej komory ale z tego co widziałem to zbiornik ma przelew na dole przy łączeniu dyfra z wałem....... pytanie co mam zrobić po z przewodem powrotnym-przelewowym jak wymieniłem moduł zasilający na inny..... auto normalnie odpala i jezdzi......
Opublikowano

moze nie koniecznie martwe, po prostu niektorzy nie wiedza jak pomoc.

ArturE30 - ten uzytkownik ma m50b20 w swojej e30, napisz do niego moze Ci cos podpowie. :wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
najlepiej nowa pompkę, jaką kolwiek co dmoże działać w zbiorniku i bije min. 3,5 bar. .....ale ale . na powrót nie potrzebna ci żadna pumpka tylko wężyk prosto do zbiornika. troche rzeźba ale zasada działania ta sama....
Staram się pisać posty takie jakie sam chciał bym otrzymać.