Skocz do zawartości

Utrata wartości F25

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,

jak w temacie : jestem ciekaw jak traci na wartości ten model ? Przymierzam się do wymiany i właśnie wyceniałem swojego :

2013 X3 2,8i

alpine white

nevada black

sunroof

sport pack

technology pack

winter pack

premium sound

etc.

Po 10 miesiącach stracił na wartości dokładnie 8 650 USD ,myślę ,że jest ok ? Pewnie w Europie będzie inaczej ,ale tu po prawie roku nie ma tragedii. :D

Opublikowano
  • Autor
17 % utraty wartości
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

utrata wartosci zalezy od wielu czynnikow, m.in. przebiegu, o ktorym nie wspomniales

generalnie rynek amerykanski i polski to dwa rozne swiaty; spodziewalbym sie, mniejszej utraty wartosci przy srednim przebiegu niz 17% w ciagu 10 miesiecy (oczywiscie w US)

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Witam! W PL auto 2 lata, przebieg 36 tys, bezwypadkowy,utrata wartości wg. Alianza 39 % [ X3 nowa za ponad 200 wyceniono na 126 tys ] :duh:
Opublikowano
  • Autor
Przebieg to ok. 3000 mil ,pewnie i tak wymienię dopiero w nowym roku (może nowe X5) ? :)
Opublikowano
  • Autor
no tak mówią ,że tej klasy autko może stracić nawet 50 % w ciągu pierwszych trzech lat :(
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
prawie $3 / mile to w mojej opinii dosc duzo jak na X3

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
  • Autor
No tak ,ale trzeba brać poprawkę ,że to wycena przy wzięciu nowego (nieco zaniżona) ,pewnie na wolnym rynku jest warte nieco więcej :wink:
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

wrzuc dane na portale w stylu kbb.com itp.

oczywiscie jesli nie masz rozeznania w cenie wolnorynkowej, to banda dilera bedzie probowala Cie zrobic w bambuko

nie wiem jak dziala sales use tax w NY, w CA czasem warto wziac troche mniej za uzywany samochod sprzedawany w rozliczeniu do dilera, gdyz podatek od nowego samochodu zaplaci sie tylko od roznicy w cenie netto pomiedzy samochodem nowym i uzywanym

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
  • Autor
KBB wycenia podobnie (niewielka różnica) Poczekam chyba na nowe X5 ...co do podatku to mam zwolnienie - więc nie dotyczy :wink:
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
KBB wycenia podobnie (niewielka różnica) Poczekam chyba na nowe X5 ...co do podatku to mam zwolnienie - więc nie dotyczy :wink:

Sprawdzales na nadaguides.com?

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano
  • Autor
tak ,różnice niewielkie - kilkaset USD ,chyba czas na nowe X5 :D
Opublikowano
tak ,różnice niewielkie - kilkaset USD ,chyba czas na nowe X5 :D

Na X4 poczekam, a tymczasem na 535 z off-leasu albo z Mannheim poluje. :)

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano
  • Autor
Ja nie mogę X4 (dwie córki) ,a jak zabrać jeszcze teściową :duh: