Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak w temacie, stuka mi cos w aucie, szczegolnie przy ruszaniu nastepuje takie pukniecie, czasami wystepuje to w trakcie jazdy, ciezko tez wyczuc z ktorej czesci samochodu dochodzi. Myslalem, ze moze to skrzynia zaczyna szwankowac (automat), ale pozniej nie zauwazylem zeby bylo to zwiazane z przerzucaniem biegow. Bylem nawet dzis na szarpakach szukac jakiegos zwiazku z zawieszeniem, ale diagnosta nie wykryl praktycznie zadnych luzow, z jednego amora ucieka olej, wiec takie stuki nie sa raczej wywolane przez zawieszenie. Moze to miec jakis zwiazek z dyferencjalem?

P.S. Nic nie obija sie w bagazniku czy cos ;)

Opublikowano
Faktycznie, troche poczytalem na ten temat i moze to miec zwiazek z tymi stukami. Jak bede u mechanika to bede wiedzial chociaz jak go ukierunkowac. Dzieki za pomoc, pozdrawiam!
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Niestety podpora ani tuleje nie sa przyczyna stukow. Zauwazylem tez, ze ostatnio potrafi stuknac chwile przed zatrzymaniem, ciezko polapac sie o co chodzi, mechanik rozklada rece i mowi ''ze ja chyba nie slyszalem prawdziwego stukania'' ;) ewidentnie jest jednak cos nie tak, w 80% przy ruszaniu slychac stuk. Zawieszenie jest ok, amory wymienione i luzy polikwidowane. Ma ktos jakies sugestie? Dodam jeszcze, ze mniej wiecej odkad sa stuki to w samochodzie slychac takze, szczegolnie przy wolnej jezdzie i na dziurach, takie jakby naprezanie jakis elementow, rowniez nie mam pojecia co to moze byc jesli zawieszenie jest w porzadku.