Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 9 miesięcy temu...
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
To wyglada na martwy katalizator, tanio nie bedzie, tyle mw (150 tys km) trwa katalizator przy zbyt zadkiej wymianie oleju (powinno sie co 10 tysiecy) i uzywaniu olejow ktore sie pala czytaj Castrol.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

Panowie czy ktoś jakoś poradził sobie z tym katem w benzynie w inny sposób niż kupno nowego?

Z tego co widzę to wiele osób pisze, że ma z nim problem ale konkretnych rozwiązań prócz kupna nowego nikt nie ma.

U mnie też powoli zaczyna być słyszalny (rano na zimnym) ale póki co żadnych innych objawów z tym związanych nie mam.

E90 N46, 190tyś prawie.

• 3 lata później...
Opublikowano
Witam. Jestem po długiej rozmowie z mechanikiem. Katalizatory w tych modelach mogą ulec wypaleniu. Można bawić się w montaż emulatorów sond albo wyprogramowanie ale nie jest to naprawa. Najlepsza opcją jest wymiana na nowy. Ori kosztuje 4 tyś zl za sztukę. Są zamienniki niemieckie w cenie 1600 zł z 2 letnią gwarancją. Ostatnio znajomy wymienił kata na właśnie ten zamiennik i jeździ już bezproblemowo. Obawami były błędy katalizatora, nierówna praca silnika i brak mocy. Mam silnik N52B30
Opublikowano
Witam, też, miałem ten problem, auto jeździło na krótkich odcinkach, u mnie wystarczyło porządnie przegonic auto na wysokich obrotach i wszystko wróciło do normy.
Opublikowano
W jakim silniku przegonienie pomogło? U mnie auto też jeździ głównie na krótkich odcinkach. Kilka razy w trasie też się błędy odzywały. Ile minut i na jakich obrotach latałeś że pomogło?