Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Objawy - ciągły sygnał dźwiękowy przy wrzuceniu wstecznego, nie 'tyka' prawy skrajny czujnik PDC (na ucho i dotyk)

Działanie - potwierdzenie uszkodzenia czujnika przez zamiankę z innego miejsca, kupno nowego czujnika firmy GERMAN (allegro 99zł). Zamontowanie nowego czujnika w miejsce wadliwego.

Skutki - 'tykają' wszystkie 4 czujniki, brak jakiejkolwiek reakcji dźwiękowej.

e-46 touring '04

Proszę o rady co mogę zrobić. Pozdrawiam

Opublikowano
Podłączyć się komputerem z inpa i zobaczyć jak reagują czujniki na zbliżenie do nich przedmiotu ew. podkładać 100% sprawne oryginalne czujniki.
Opublikowano

miałem ten sam problem,

Padł mi lewy skrajny. Zamówiłem na allegro oryginalny bmw. Numer niby się zgadzał. Cykać cykał ale troche inaczej niż pozostałe. Tak samo jak u ciebie nie współpracował z resztą - kompletnie żadnego dźwięku, ani o awarii ani o normalnym działaniu. Czujnik oddałem, choć możliwe że za szybko. Być może trzeba nowy czujnik jakoś zakodować? Także czekam na odpowiedź kolegów.

p.s. możesz spróbować przedłużyć życie swojego czujnika o kilka tygodni - miesięcy.

Wsadź go na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni :D U mnie zadziałało. Tylko jak się zrobi zimniej znowu przestanie działać :cry:

Opublikowano (edytowane)

Podłączyłem u kumpla pod komputer (uniwersalny) i nie wykazuje żadnego błędu. Problem polega na tym, że jak ewidentnie był walnięty jeden czujnik to ten sam komputer również błędów nie wykazywał. Jednak za jego pomocą włączył 10-cio sekundowy sygnał dźwiękowy (jakiś test czy coś) przez co wiem, że głośniczek jest sprawny chociaż. Na dniach ma załatwić od znajomego inny komputer typowo pod bmw to może coś się zdziała..

Ps. czujnik faktycznie cyka jakby delikatnie inaczej niż pozostałe ale ustał ciągły dźwięk informujący o awarii PDC.

Edytowane przez djjarhead
Opublikowano
Jak się okazało po konsultacji ze sprzedającym nie wystarczy identyczny wygląd. Numery powinny również się zgadzać. No i tu tkwi problem (człowiek się uczy całe życie). Na szczęście nie ma problemu ze zwrotem towaru. Dziękuję za pomoc! Czas szukać używki.. Pozdrawiam
Opublikowano

Używka ma jeden duży mankament - jest używką :D

Skąd wiesz jaki ma "przebieg" i ile jeszcze pociągnie? Skąd wiesz czy nie była wkładana do piekarnika jak moja i jak przyjdzie jesień przestanie działać?

Loteria :?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam serdecznie,

Mamy już w ofercie potrzebny czujnik, cena na allegro to 99 zł.

Dla użytkowników forum przy kontakcie bezpośrednim rabat na 80 zł na wszystkie czujniki PDC ;)

Oczywiście inne produkty negocjowalne indywidualnie również dla użytkowników forum :)

Pozdrawiamy

Zespół GERMAN Automotive Polska