Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja mam problem, raz mi dziala dobrze raz nie. Jak nie dziala dobrze to pada czy nie pada czujnik sie rusza w miare szybko, jezeli zaleje mocno miejsce czujnika woda porusza sie jeszcze szybciej, wiec jakos dziala, ale co z tego skoro podczas mrzawki lata jak glupi... Kalibrowalem go inpa i nic. Macie pomysly?
Miałeś wypadek? Pomogę w uzyskaniu odszkodowania
Opublikowano
W serwisie BMW stwierdzili u mnie, że przy wymianie szyby ktoś kiedyś źle przykleił sensor. Chyba będe musiał jechać gdzieś gdzie wymieniają szyby i to poprawić ;)
Opublikowano

Podobny miałem problem, gdy przez głupotę (ciekawość) zainicjowałem pod INPĄ ten sensor. Ustawienie poszło prawie na full. Na forum jest opis jakie czynności należy wykonać, aby wykalibrować sensor. Ja jakoś nie mogłem sobie z tym poradzić. W sumie po której próbie kalibracji i deszczu, sam się ustawił i jest OK. Przede wszystkim przy kalibracji, szyba w miejscu czujnika musi być czysta, i byłoby dobrze, żeby było dobre nasłonecznienie, w ciemnym garażu raczej się ta sztuka nie uda.

Nie sądzę, żeby była konieczna wymiana czujnika, wg mnie to ostateczność, poza tym i tak będzie potrzebna jego kalibracja.

A wszystko to przez REKINA ;-)
Opublikowano
Kalibrowałeś przy pomocy DISa czy manualnie? Jeżli DISem to jak wykonać kalibracje? Znalazlem cos takiego "Service functions -> Rain/driving light sensor -> Initialize rain sensor" tylko nie wiem gdzie znaleźć Service functions. Ale chyba i tak bez ponownego przyklejenia czujnika sie nie obejdzie skoro powiedzieli tak w nieautoryzowanym serwisie BMW ;)
Opublikowano
Wiecie moze jaki jest ktosz kalibracji czujnika w ASO?
Miałeś wypadek? Pomogę w uzyskaniu odszkodowania